Banner 980x90

Talsos kriminālvajāšanas sākšanai nodod lietu par uzturlīdzekļu nemaksāšanu trīs bērniem

Rīga, 24.janv., LETA. Valsts policijas (VP) Talsu iecirknis pabeidzis izmeklēšanu un nodevis prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai lietu pret kādu vīrieti par uzturlīdzekļu nemaksāšanu trīs bērniem, aģentūru LETA informēja policijas Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste Madara Šeršņova.

2018.gada beigas Talsu iecirknī saņemts iesniegums, ka 1966.gadā dzimis vīrietis neatmaksā Uzturlīdzekļu fondam līdzekļus, kas viņa vietā izmaksāti viņa bērniem. Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka vīrietim ir trīs bērni vecumā no desmit līdz 17 gadiem, kuru mātei Uzturlīdzekļu garantijas fonda administrācija katru mēnesi no 2018.gada janvāra izmaksā 118 eiro uzturlīdzekļus par katru bērnu, savukārt bērnu tēvs ļaunprātīgi izvairījās apgādāt un uzturēt savus bērnus, tīši, sistemātiski un ilgstoši nemaksājot uzturlīdzekļus, kaut gan ir darbaspējīga persona un gūst ienākumus.

Uz pagājušā gada oktobri uzturlīdzekļu parāds fondam bija 2839 eiro - vīrieša vietā izmaksātie uzturlīdzekļi 2792 eiro apmērā un par tiem aprēķinātie procenti 47 eiro apmērā.

Vīrietim kriminālprocesā piemērots aizdomās turētā statuss. VP Talsu iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas amatpersonas pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā un nodeva to prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Šeršņova skaidroja, ka izvairīšanās no pienākuma uzturēt bērnu Krimināllikuma izpratnē ir tāds pats noziegums, kā citi tajā minētie nodarījumi. Par izvairīšanos no tiesas nolēmuma vai kompetentas valsts institūcijas lēmuma pildīšanas, ar kuru uzlikts pienākums apgādāt savus vecākus, vecvecākus, bērnus, mazbērnus vai citas personas un dot tiem uzturu, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)