Banner 980x90

Talsu 2.vidusskolā varēs apgūt vairākus sporta veidus

Talsi24.lv
Talsi24.lv

4.februārī Talsu 2.vidusskola aicina visus pirmklasniekus un viņu vecākus uz atvērto durvju dienu. Jaunajā mācību gadā šīs skolas 1.klašu audzēkņiem būs iespēja pieteikties apgūt sporta programmu. Tā paredz trīs sporta stundas nedēļā, ierasto divu vietā, kā arī, sadarbībā ar Talsu novada Sporta skolu, trenēties kādā no piedāvātajiem sporta veidiem.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikāciju speciāliste Inita Fedko, radīt līdzsvaru starp mūsdienu tehnoloģijām un fizisku izkustēšanos, līdztekus ieinteresējot par veselīgu dzīvesveidu – tāds ir jaunā izglītības piedāvājuma pamatmērķis.

Talsu 2.vidusskolas direktors Oļegs Solovjovs paskaidro, ka bērniem infrastruktūrā pie Talsu 2.vidusskolas būs iespēja apgūt vairākus Talsu novada Sporta skolas piedāvātos sporta veidus – vieglatlētiku, biatlonu, riteņbraukšanu, badmintonu, futbolu, volejbolu, tāpat būs pieejamas vispārējās fiziskās sagatavotības nodarbības. "Skolēns pēc stundām apmeklēs pagarināto dienas grupu vai dosies uz treniņu grupām. Vecāki var būt pārliecināti, ka bērns dienu pavadīs skolā, jo aktivitātes ir gana plašas. Šī nav sporta klase tās klasiskajā izpratnē, tā ir piemērota ikvienam bērnam, kam patīk sports. Saprotam, ka pašreiz bērniem ir neaktīvs dzīvesveids, jo mūs pārņem tehnoloģijas. Tās ir vērtīgas, bet jānovērtē arī veselības nozīme," teica Solovjovs. Tehnoloģijas un sports ir divas no skolas prioritātēm, tāpat jau vairāku gadu garumā tiek atbalstīti jauniešu radošie centieni, katru gadu, sadarbībā ar dzejnieci Maiju Laukmani, izdodot jauno literātu dzejas grāmatu.

Pašreiz kopā ar Talsu novada pašvaldību skola strādā pie apjomīgu projektu piesaistīšanas – energoefektivitātes veicināšanas un vispārējās izglītības iestāžu mācību vides uzlabošanas projekta. Siltināšanas projekts ļautu sakārtot ēkas fasādi, jumtu, ventilāciju, apkures un elektrosistēmu, ūdens piegādi un kanalizāciju. Savukārt vides uzlabošanas projektā paredzēts sakārtot iekštelpas. "Gribam, lai sākumskolas audzēkņi uzturētos ērtās telpās, kas aprīkotas ar mūsdienīgām tehnoloģijām.
 
Plānojam iekārtot mūsdienīgu bibliotēku, lai bērni ar grāmatām iepazītos neierastā veidā. Svarīgi, ka arī atbalsta personāls atradīsies šajā ēkā. Lielajā skolas ēkā plānojam sakārtot telpas, vidi un tehnoloģijas. Ceram ierīkot dabaszinātņu laboratoriju no 5. līdz 9.klasei un tehnoloģiju klasi," plānus atklāj Solovjovs. Viņš piebilst – ja arī projektu piesaistīšanā neveiksies, uz mērķi virzīsies paši saviem spēkiem. Apņēmībai ir pamats – Solovjovs atzīst, ka vada ļoti profesionālu un entuziastisku kolektīvu, kas ir gatavi strādāt kopējam mērķim. Tas, izrādās, ir gaužām vienkārši atminams – bērni. Tieši bērnu vajadzībām pakārtota Talsu 2.vidusskolas dzīve.

"Izlēmām, ka mazo klašu grupu darbu pārcelsim uz metodisko centru. Savukārt ar Talsu novada vakara un neklātienes vidusskolu vienojāmies, ka metodiskā centra un vakara un neklātienes vidusskolas sētā veidosim zaļo klasi. Vakara un neklātienes vidusskola ir ieinteresēta bioloģijas stundās veikt pētnieciskos darbus, dažādos darbos piedalītos arī mūsu mazie audzēkņi. Plānojam tur ierīkot arī bērnu rotaļu un atpūtas laukumu, kur bērni varētu pavadīt brīvo laiku," teic Solovjovs.

Prioritāte nav tikai ēku sakārtošana, bet arī personisku attiecību veidošana. Lai mudinātu jauniešus saprast virzienu, kurā doties pēc 9. un 12.klases beigšanas, direktors nežēlo laiku sarunām ar jauniešiem un viņu vecākiem. Palīdz izzināt iespējas un, ja nepieciešams, sniedz padomu, vienmēr uzsverot, ka ikvienam viņa durvis ir atvērtas. Solovjovs apzinās, ka tikai moderni un elastīgi domājot var gūt labus rezultātus.

Dalība "Erasmus +" projektos, izglītojot ne tikai bērnus, bet arī pedagogus, aktīva pašpārvalde, kas šogad iedibinājusi augstvērtīgu tradīciju – Ziemassvētku balles organizēšanu, uzaicinājums no Zviedrijas vēstniecības organizēt Lūcijas dienas gājienu, iespēja iegūt starptautisku sertifikātu vācu valodā – tik piepildīta ir šīs mācību iestādes skolēnu un skolotāju ikdiena.
 
Solovjovs vēlas pateikties skolēniem un vecākiem par līdzšinējo sadarbību un cer iesākto tāpat arī turpināt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)