Banner 980x90

Talsu futbolistēm uzvara Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā

Publicitātes foto
Publicitātes foto

Svētdien, 21.februārī, Talsos norisinājās Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta vecākās vecuma grupas jeb 2001.gadā dzimušo un vecāku futbolistu izšķirošās otrās divīzijas spēles, kurās uzvaras laurus plūca Talsu NSS komanda.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Latvijas Futbola federācijas sabiedrisko attiecību speciālists Toms Ārmanis, Latvijas meiteņu telpu futbola čempionātā šosezon pirmoreiz ieviests vecākās vecuma grupas komandu sadalījums divīzijās, kas nodrošina konkurētspējīgu čempionāta norisi un taisnīgāku grupu sadalījumu. Komandas startē divās divīzijās, katrā no tām norisinoties divu grupu mačiem. Otrās divīzijas priekšsacīkšu cīņas iepriekš janvārī norisinājās Maltā, Lapmežciemā, Spuņciemā un Talsos, kad kopumā desmit komandas sacentās, sadalītas divās apakšgrupās. Apakšgrupu spēles noteica, ka finālposma ceturtdaļfināla pāros savā starpā Talsos spēkiem mērojās Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS un Rīgas Futbola skola 3,SK Imanta un AFA "Olaine", Talsu NSS un Rīgas Futbola skola 1, kā arī Rīgas Futbola skola 2 un Ludzas SS – Rēzeknes BJSS.

Lai arī svētdien Latvijā valdīja diezgan skarbi laikapstākļi, telpu futbols veiksmīgi var norisināties jebkādos apstākļos, un komandas Talsos bija ieradušās labā noskaņojumā. Pirmajā ceturtdaļfināla mačā starp Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS un Rīgas Futbola skolu 3 rēzeknietēm pēc ļoti garā ceļa uz Talsiem bija grūti atrast savu spēli. Neskatoties uz teritoriālu pārsvaru un vairākiem vārtu gūšanas momentiem, spēlē tika fiksēta Rēzeknes un Preiļu apvienotās komandas uzvara ar vien 1:0, ko lielā mērā sekmēja rīdzinieču vārtsardzes Martas Lielauses lieliskais veikums vārtos.

Arī otrajā ceturtdaļfināla spēlē, kad spēkiem mērojās SK Imanta un AFA "Olaine" komandas, tika fiksēts rezultāts 1:0. Pie uzvaras tika SK Imanta – vienīgie vārti tika gūti pirmā puslaika sākumā, un turpinājumā AFA "Olaine" pietrūka gan veiksmes, gan laika, lai panāktu sev labvēlīgu rezultātu. Šeit gan pozitīvi jāatzīmē SK "Imanta" meiteņu darbošanās aizsardzībā.

Vēlāk arī trešā ceturtdaļfināla spēle starp Talsu NSS un Rīgas Futbola skolu 1 noslēdzas ar rezultātu 1:0. Šoreiz panākumu guva mājinieces no Talsu NSS, bet par spēles galveno varoni viennozīmīgi kļuva rīdzinieču vārtsardze Jeļena Savunova, kura pašaizliedzīgi un drosmīgi glāba savu komandu no vārtu zaudējumiem. Visas dienas garumā par sevi skaļi lika runāt tieši komandu vārtsardzes, apliecinot, ka telpu futbolā vārtsargs ir pat vairāk nekā puse no komandas.

Visbeidzot, noslēdzošā ceturtdaļfināla spēle starp Ludzas SS - Rēzeknes BJSS un Rīgas Futbola skolu 2 izvērtās ļoti saspringta un neatlaidīga. Rīdzinieces ilgu laiku bija iedzinēju lomā ar 1:2, bet mača izskaņā tomēr spēja gūt vārtus, izlīdzinot rezultātu. Savukārt pēcspēles sitienu sērijā stiprāki nervi izrādījās rīdziniecēm - 3:2 un ceļazīme uz pusfinālu.

Pirmo pusfināla spēli starp Rēzeknes novada BJSS - Preiļu BJSS un Talsu NSS komandām varēja nosaukt par dienas centrālo spēli. Jau tās sākumā cīņa bija ļoti saistoša un notikumiem bagāta, bet tad rēzeknietes negaidīti zaudēja koncentrēšanos aizsardzībā, kā rezultātā Talsu NSS komandas uzbrucējas nepilnu piecu minūšu laikā spēja gūt trīs bezatbildes vārtus. Otrajā puslaikā rēzeknietes aktivizējās, tomēr talsinieces veiksmīgi aizsargājās līdz pat spēles izskaņai. Pašā noslēgumā Rēzeknes un Preiļu apvienotā komanda divus vārtus atguva un neizmantoja labu iespēju gūt arī trešos vārtus, kas ļāva mājiniecēm uzvaru nosargāt.

Otrajā pusfināla cīņā starp Rīgas Futbola skolu 2 un SK "Imanta" spēle bija tikpat neatlaidīga un asa, par ko liecina arī rezultāts 2:2. Rīdzinieces mača gaitā spēja atspēlēties, tomēr SK "Imanta" parūpējās par pārsteigumu visiem, uzvarot pēcspēles sitienu sērijā.

Spēlē par 3. un 4.vietu Rīgas Futbola skolas 2 komanda pirmajā puslaikā izvirzījās vadībā ar 1:0, neskatoties uz to, ka rēzeknietes uzbruka aktīvāk, dominēja laukumā, un viņām bija arī teritoriālais pārsvars. Otrajā puslaikā Rēzeknes un Preiļu pārstāves tomēr atspēlējās un pusotru minūti pirms pamatlaika beigām pierādīja savu pārākumu, kad pēc stūra sitiena izspēles guva vārtus un izcīnīja bronzas medaļas.

Tikmēr finālspēlē talsinieces bija galvastiesu pārākas par SK "Imanta" komandu, kurai jau iekļūšana finālā jau bija nozīmīgs notikums. Rezultāts 4:0 Talsu NSS labā.

Pēc spēlēm visas komandas tika pie piemiņas balvām, bet godalgoto vietu ieguvējas - pie kausiem un medaļām. Tāpat tika nosauktas čempionāta labākās spēlētājas – Jeļena Savunova (Rīgas Futbola skola 1), Luīze Lorence (Rīgas Futbola skola 2), Marta Lielause (Rīgas Futbola skola 3), Asnāte Lindermane (Talsu NSS), Ilarija Ločmele (Ludzas SS – Rēzeknes BJSS), Elīna Jurša (AFA Olaine), Santa Bistrova (Rēzeknes novada BJSS – Preiļu BJSS) un Elīna Švāgere (SK "Imanta"). Tikmēr turnīra labākās spēlētājas balvu saņēma Everita Tesļuka (Talsu NSS).

LFF pateicas Talsu novada sporta skolai par sadarbību meiteņu telpu futbola čempionāta organizēšanā, kā arī par viesmīlību un silto uzņemšana. Visiem treneriem pateicība par darbu, futbolistēm par pašatdevi un līdzjutējiem par atbalstu. Novēlam veiksmīgu sagatavošanās posmu vasaras sezonai!

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāts noslēgsies nākamajā nedēļas nogalē, kad Olainē un Talsos medaļnieces noskaidros vecākās grupas pirmajā divīzijā un U-12 vecuma grupā. Aizpagājušajā nedēļā dalību turnīrā noslēdza U-14 un U-10 vecuma grupu meitenes.

Latvijas meiteņu telpu futbola čempionāta sezona norisinās no janvāra līdz februārim, kad kopumā četrās vecuma grupās spēles uzņem Malta, Lapmežciems, Spuņciems, Talsi, Rīga, Rēzekne un Olaine. Šādas sacensības tiek organizētas, lai Latvijā popularizētu meiteņu futbolu un sekmētu jauno futbolistu meistarības izaugsmi. Čempionātu organizē Latvijas Futbola federācija (LFF) sadarbībā ar LFF reģionālo nodibinājumu vadītājiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)