Banner 980x90

Talsu novada Bāriņtiesas priekšsēdētāja amatā apstiprināta ilggadēja policijas darbiniece

Rīga, 15.febr., LETA. Talsu novada domes deputāti par jauno Bāriņtiesas priekšsēdētāju apstiprinājuši Jolantu Feldmani, kura ilgus gadus strādājusi Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Talsu iecirkņa Kārtības policijas nodaļā par vecāko inspektori nepilngadīgo jomā, aģentūru LETA informēja pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko.

Konkurss uz Bāriņtiesas priekšsēdētāja amatu tika izsludināts janvārī. Tajā pieteikumus iesniedza 11 pretendenti. Visi kandidāti tika aicināti domes deputātus iepazīstināt ar savu redzējumu un atbildēt uz papildu jautājumiem.

Feldmanes kandidatūru atbalstīja domes deputātu vairākums - 12 pašvaldības domnieki.

Feldmane uzsvēra, ka Bāriņtiesas galvenā funkcija ir darbs ar bērniem un ģimeni. Viņa ikdienas darbā ar Bāriņtiesām sadarbojusies jau kopš to dibināšanas pirmssākumiem un uzskata, ka ikvienā pārvaldē jābūt sadarbības grupai, kas strādā ar iedzīvotājiem, vāc un apkopo informāciju.

Līdz šim, strādājot Valsts policijā, Feldmane aktīvi iesaistījusies dažādu sadarbības grupu un pašvaldības komisiju darbā. Viņa atzīst, ka labprāt strādā ar ģimenēm un bērniem, meklējot cēloņus un palīdzot dažādu problēmsituāciju risināšanā.

"Ikdienā sadarbojos ar pašvaldību un tās institūcijām, tostarp ar Bāriņtiesu un Sociālo dienestu, uzskatu, ka Bāriņtiesai jābūt pieejamai visās pilsētu un pagastu pārvaldēs, jānosaka apkalpojamās teritorijas. Lai veiksmīgi īstenotu Bāriņtiesas funkcijas, tās pamatdarbs ir ar pieejamo informāciju, ko varam iegūt tikai sadarbības ceļā. Svarīga ir sadarbība starp institūcijām un sadarbība ar pašvaldībā dzīvojošajiem iedzīvotājiem. Tiklīdz pienāk informācija, tā jāapstrādā un tad var pieņemt konkrētus – situācijā pareizākos – lēmumus. Bāriņtiesa dažu skatījumā ir represīva iestāde, bet jebkurā gadījumā tās darbībai jābūt uz sabiedrību vērstai - pieejamai un atvērtai," uzskata jaunā Bāriņtiesas priekšsēdētāja.

Sākot amata pienākumu pildīšanu, uzmanība tiks pievērsta kolektīvam - Feldmane vēlas radīt pārliecību, ka jāstrādā komandā un jāsadarbojas vienota mērķa sasniegšanai. Svarīga ir iestādes sadarbība ar Valsts policiju, jo , lai arī noziedzības līmenis ir Latvijā samazinājies, tomēr vardarbības gadījumu skaits ir pieaudzis.

Feldmane Bāriņtiesas priekšsēdētājas amata pienākums sāks pildīt 12.martā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)