Banner 980x90

Talsu novada pašvaldība vairākus gadus nodrošinās stipendiju topošajam radiologam-diagnostam

Jelgava, 12.okt., LETA. Talsu novada pašvaldība studiju noslēgumā, no 2018. līdz 2020.gadam, nodrošinās stipendiju topošajam radiologam-diagnostam, kas jau strādā vietējā ārstniecības iestādē, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Uz pašvaldības ārstniecības speciālista stipendiju šogad pieteicās viena pretendente - Anda Pramalte, kura apgūst radiologa-diagnosta specialitāti. Viņa jau strādā SIA "Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca" Talsu filiālē, bet pēc stipendijas piešķiršanas tiks parakstīts trīspusējs līgums, iekļaujot arī Talsu novada pašvaldību.

Stipendijas apmērs mēnesī ir valstī noteiktās minimālās algas apmērā. Katru gadu pašvaldība, sadarbojoties ar Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Talsu filiāli, nosaka atsevišķu specialitāšu veidus, vadoties pēc trūkstošo speciālistu statistikas, kas ir prioritāri, lemjot par stipendiju piešķiršanu.

2016.gadā pašvaldības stipendijām kopumā pieteicās trīs topošie mediķi, 2017.gadā - arī trīs, divas topošās mediķes un viena topošā pedagoģe.

"Sastādot nākamā gada budžetu, varētu būt priekšlikumi par izmaiņām iespējamo stipendiātu sarakstā. Veiksim pārrunas ar Izglītības pārvaldi, uzsverot tieši vajadzību pēc pedagoģijas speciālistiem. Apbraukājot novadu, ir skaidrs, ka mums trūkst pedagogu," skaidroja Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieks Normunds Tropiņš (V).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)