Banner 980x90

Vai zinājāt, ka kinezioloģiskā teipošana ļauj viegli atbrīvoties no muskuļu un kaulu traumām?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Televīzijā, sporta pasākumos vai citur var pamanīt, ka uz atlētu ķermeņiem ir krāsainas saites jeb teips. Šo metodi dēvē par kinezioloģisko teipošanu jeb K-taping. Lielākoties šī metode tiek izmantota, lai ārstētu muskuļu vai kaulu traumas un slimības. 

Teipošana ir neaizstājams atlētu palīgs. Teipi var tikt ātri uzlikti treniņa laikā vai pēķšņas traumas gadījumā. Ievainotā vieta tiek nostabilizēta, lai pasargātu to no tālāku un smagāku traumu gūšanas. Tajā pašā laikā teips ļauj traumētajai ķermeņa daļai kustēties, tomēr ierobežojot kustību amplitūdu, lai to pasargātu. 

K-teipam ir vairākas lieliskas īpašības un tā lieti noder dažādām situācijām:
- atveseļošanās procesam – teips stabilizē traumēto ķermeņa zonu, tādējādi ļaujot muskuļiem un saitēm atjaunoties;
- korekcijai – ķermeņa koriģēšana samazina sāpes, kā arī ļauj iegūt veselīgākas locītavas;
- sāpju mazināšanai – daudzi sportisti saskaras ar sāpēm muguras lejas daļā. Izmantojot K-teipu ir iespējams no šīm sāpēm vai diskomforta atbrīvoties;
- labākiem sasniegumiem sportā – atlēti mēdz apzināties savu ķermeņu trūkumus, piemēram, ļodzīgas potītes vai sāpes ceļgalos. Teipošana ļauj šīs vietas pasargāt sacensību laikā.

Teipošana ir piemērota ne vien sportistiem, bet ikvienam, kas guvis kādu muskuļu, kaulu traumu vai sastiepumu. Tā var būt lielisks palīgs
- muskuļu stimulēšanai, aizsardzībai, kā arī atslābināšanai;
- stājas korekcijai bērniem un pieaugušajiem;
- locītavu aizsardzībai;
- sāpju, tūskas, hematomas un iekaisumu mazināšanai;
- fascijas korekcijai;
- traumu ārstēšanai;
- pēcoperācijas rētaudu komplikāciju mazināšanai,
- pēc grūtniecības iegūto veselības problēmu risināšanai.

Veselības centrā "Baltezers" pieejama kinezioloģiskā teipošana ar K-Tape
"Baltezers" ir veselības centrs, kas sniedz kvalitatīvus medicīniskās rehabilitācijas un veselības uzlabošanas pasākumus jau teju 20 gadu garumā. Savu pakalpojumu klāstam veselības centrs "Baltezers" ir pievienojis kinezioloģisko teipošanu ar jaunu un īpaši noturīgu materiālu K-Tape. Šim materiālam ir četras neatsveramas īpašības:
- draudzīgs ādai;
- ūdens izturīgs;
- sviedru caurlaidīgs;
- elpojošs materiāls.

Veselības centrā teipošana ir uzticēta sertificētiem fizioterapeitiem, kas parūpēsies, lai šī metode Jums sniegtu tikai pašus labākos rezultātus. Teipošana var būt vislabākais risinājums arī citām veselības problēmām, tāpēc ienāciet veselības centra "Baltezers" tiešsaistes vietnē baltvilla.lv, lai sīkāk iepazītos ar metodes izmantošanas iespējām. Rūpējieties par savu veselību un labsajūtu, tāpēc sazinieties ar veselības centru un piesakiet vizīti!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)