Banner 980x90

Valdemārpilī notiks Mazpulku ikgadējā lielā vasaras nometne

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Vasara, draugi, teltis, zaļš, pārgājiens, rosme, nometne, forši – šie un vēl daudzi citi vārdi raksturo Mazpulku ikgadējo lielo vasaras nometni. Vairs nav tālu brīdis, kad mazpulcēnus no visiem Latvijas novadiem atkal kopā pulcinās nometne "Visu daru es ar prieku!". Vasaras lieliskākais piedzīvojums šoreiz dalībniekus aicina uz Valdemārpili no 18. līdz 22.jūlijam.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja biedrības "Latvijas Mazpulki" Mediju un projektu koordinatore Zane Šteinberga, nedēļas garumā nometnes 220 dalībnieki no 40 mazpulkiem tuvāk iepazīsies ar Talsu novada un Valdemārpils dabu, vēsturi un ievērojamiem cilvēkiem, darbosies praktiskās un radošās nodarbībās, izrādīs savus talantus, dosies ekskursijās uz ievērojamiem vides un kultūras objektiem, ies pārgājienā pa tuvāko apkārtni un tā laikā  veiks dažādus interaktīvus un sportiskus uzdevumus.

Otrdiena, 19.jūlijs nometnē būs radošo nodarbību diena. Visas dienas garumā dalībnieki darbosies dažādās radošās un praktiskās nodarbībās – kokapstrāde, karošu grebšanas darbnīca, masku gatavošana, kulinārijas nodarbība, keramika, jaunsardzes pamati, pirmā palīdzība, sporta aktivitātes, rotu darbnīca, teātra nodarbība, iepazīs vietējo dialektu u.c. Diena noslēgsies ar Latvijas piena produktu reklāmas pasākumu, jo šogad mazpulcēnu viens no prioritārajiem projektiem ir "Latvijas piena produktu parāde", kurā mazpulcēni pēta Latvijā ražotos piena produktus un to dažādību, monitorē ģimenes piena produktu patēriņu, domā, kā veicināt un reklamēt piena produktu lielāku patēriņu katra ikdienā. Pienam veltītajā pasākumā piedalīsies Valdemārpilij tuvāko piena pārstrādātāju – Tukuma un Talsu piensamnieku pārstāvji ar savu produkciju, mazpulcēni piedalīsies konkurss, degustācijās, atraktīvos uzdevumos.

Nometnes trešajā dienā dalībnieki dosies pārgājienā pa tuvējo apkārtni, veicot dažādus interaktīvus un atjautību pārbaudošus uzdevumus, savukārt ceturtā nometnes diena būs ekskursiju diena, kas noslēgsies ar zivju zupas baudīšanu Mazirbes jūrmalā. Nometnes noslēdzošajā dienā praktiskas nodarbības dalībniekiem piedāvās Latvijas lauku izglītības un konsultāciju centrs un Jaunsardze.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)