Banner 980x90

"Vienotība" sadarbosies ar partiju "Talsu novada attīstībai"

Partija "Vienotība" nākamajās Saeimas vēlēšanās sadarbosies ar vēl divām reģionālajām partijām – Latgales partiju un partiju "Talsu novada attīstībai". To paredz ceturtdien, 26.jūnijā, parakstītā partiju vienošanās par sadarbību, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja partijas "Vienotība" preses sekretāre Laila Timrota.

Vienošanos parakstīja "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Latgales partijas priekšsēdētājs, Daugavpils pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis un partijas "Talsu novada attīstībai" vadītājs Aldis Vilsons.

Sadarbība un spēku apvienošana liecina par Latvijas politisko spēku briedumu un atbildīgumu, kas šobrīd mūsu sabiedrībai nepieciešams vairāk nekā jebkad agrāk. Aizvadīto mēnešu notikumi reģionā liek mums pārdomāt ne vien valsts ārējās drošības, bet arī Latvijas iekšpolitiskās efektivitātesjautājumus. Mums jāizmanto visas iespējas veidot plašu politisku platformu mūsu valsts nākotnes vārdā. Politisku fragmentāciju vairs nevaram atļauties, parakstot vienošanos, uzsvēra "Vienotības" priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa.

Ceturtdien parakstītā vienošanās par sadarbību papildina šī gada aprīlī noslēgtos "Vienotības" sadarbības līgumus ar "Jēkabpils reģionālo partiju", partijām "Kuldīgas novadam", "Ogres novadam", "Tukuma pilsētai un novadam" un "Valmierai un Vidzemei".

"Vienotības" un reģionālo partiju sadarbības mērķis ir nodrošināt Latvijas ilgtspējīgu un līdzsvarotu izaugsmi, Latvijas novadu un pilsētu attīstību, kā arī iespējami plašāku sabiedrības līdzdalību politikas veidošanā.

Partiju kopīgs mērķis ir stabilas labēji centriskas valdības koalīcijas izveide pēc 12.Saeimas vēlēšanām, kas balstīta uz ekonomiskās izaugsmes, stingras fiskālās atbildības, ilgtspējas, sociālās solidaritātes, līdzsvarotas reģionālās attīstības principiem, teikts šodien parakstītajā sadarbības līgumā.

Vienošanās arī paredz viedokļu saskaņošanai un labāko rīcībpolitikas risinājumu izstrādāšanai izveidot Reģionālās attīstības padomi, kuras kompetencē būs kopīgas nostājas formulēšana reģionālās attīstības jautājumos. Padomē pēc savstarpējas vienošanās var tikt pieaicināti citu reģionālo partiju pārstāvji.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)