Banner 980x90

Zāģmateriālu cenu krituma dēļ "Vika Wood" pērn iedzīvojas zaudējumos

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Talsu novada kokzāģēšanas rūpnīca "Vika Wood" pagājušajā gadā strādājusi ar 135 398 eiro zaudējumiem salīdzinājumā ar 2,60 miljonu peļņu 2014.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmumam izdevies noturēt apgrozījumu 59,14 miljonu eiro apjomā, kas ir neliels pieaugums salīdzinājumā ar 59,13 miljonu rādītāju 2014.gadā.

Kā norādīts vadības ziņojumā, finanšu situāciju negatīvi ietekmēja zāģmateriālu cenas, kas pērn, salīdzinājumā ar 2014.gadu, saruka par 8%.

Situāciju pasliktinājusi arī nestabilā ģeopolitiskā situācija, kas ietekmēja loģistiku un palielināja izmaksas, savukārt pēdējo gadu siltās ziemas negatīvi ietekmēja blakusprodukta - skaidu - pieprasījumu un cenu.

Pērn "Vika Wood" tika saražoti apmēram 300 000 kubikmetru zāģmateriālu. Apjoma ziņā visvairāk produkcijas - 25,8% - pagājušajā gadā realizēts Japānā, kam seko Latvija ar 18,4%, Vācija ar 12,4%, Lielbritānija ar 6,6%, Igaunija ar 6,3%, Ēģipte ar 5%, Tunisija ar 4,4%, Ķīna ar 4%, Nīderlande ar 3,6%, Lietuva ar 3,5%. Kopumā uzņēmums produkciju pārdeva 28 valstīs.

Tāpat ziņojumā teikts, ka arī šajā gadā tirgus situācija joprojām ir saspringta, tomēr uzņēmums turpina attīstīt produkcijas klāstu un nostiprināt pozīcijas izejmateriālu tirgos.

"Vika Wood" nodarbojas ar koksnes mehānisko apstrādi, no kokzāģēšanai piemērotas izejvielas iegūstot zāģmateriālus un dažādus blakusproduktus - šķeldu, zāģu skaidas un mizas. Iegūtie produkti tiek realizēti pasaules tirgū.

SIA "Vika Wood" reģistrēta 1995.gadā Talsu novada Laucienes pagasta "Puntos", uzņēmuma pamatkapitāls ir 8 618 397 eiro, darbinieku skaits pērn bija 142.

"Vika Wood" 100% kapitāldaļas pieder Islandes kompānijai "Norvik hf".

Vērtējot pēc apgrozījuma, uzņēmums vairākus gadus pēc kārtas ir mežizstrādes industrijas līderu sarakstā "Firmas.lv" un aģentūras LETA veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)