Banner 980x90

Zivju pārstrādes uzņēmumam "Rānda" pērn teju septiņas reizes samazinājies apgrozījums

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Rojas novada zivju pārstrādes uzņēmumam SIA "Rānda" pērn teju septiņas reizes samazinājies apgrozījums un pagājušo gadu uzņēmums noslēdzis ar zaudējumiem.

Kā SIA "Rānda" atzīst savā gada pārskata vadības ziņojumā, 2015.gads uzņēmumam nav bijis finansiāli veiksmīgs - gads noslēgts ar 96 671 eiro lieliem zaudējumiem. 2014.gadā uzņēmums vēl strādāja ar 151 129 eiro peļņu.

Kā,ziņo aģentūra LETA, "Rāndas" apgrozījums samazinājies no 3 580 056 eiro 2014.gadā līdz 519 942 eiro pērn jeb teju septiņas reizes.

Sakarā ar nestabilo ekonomisko situāciju un sankcijām pret Krieviju uzņēmums 2015.gada janvārī pārtraucis pamatprodukcijas "Šprotes eļļā" ražošanu. Pēc tam turpinājies darbs pie jaunā produkta "Mencu aknu krēms" ražošanas. Darba attiecības pērn saglabātas ar 15 darbiniekiem. Kā liecina "Firmas.lv" dati, 2014.gadā uzņēmumā vēl strādāja 127 darbinieki.

Pašlaik uzņēmumā nodarbināti 28 darbinieki. No Norvēģijas tiek vestas un apstrādātas mencu aknas. Uzņēmums ražo produktu "Mencu aknu krēms", kas tiek papildināts ar piedevām - pupiņām, zirņiem un kukurūzu. Izstrādes procesā ir jauns produkcijas veids - kaltētas mencu ādas ar dažādām garšvielām, liecina šī gada 5.aprīlī apstiprinātais uzņēmuma vadības ziņojums.

SIA "Rānda" dibināta 1994.gadā. Uzņēmuma galvenais darbības veids ir zivju un zivju produktu pārstrāde un konservēšana. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 232 866 lati (331 340 eiro). Uzņēmums vienādās daļās pieder Oskaram Grosmanim un Vladimiram Zļenko, liecina "Firmas.lv" informācija.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)