Banner 980x90

ZRS Talsu filiālē notiks foto izstādes "Turpinām dzīvot... skaisti!" atklāšana

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Trešdien, 9.martā, plkst.11.30, SIA ''Ziemeļkurzemes reģionālā slimnīca'' Talsu filiālē, Stendes ielā 1, tiks atklāta Andra Sīmaņa, Unas Libertes un Ojāra Griķa foto izstāde ''Turpinām dzīvot... skaisti!''.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja izstādes rīkotāji, "Turpinām dzīvot... skaisti!" – šāds nosaukums dots ceļojošai izstādei ar iedvesmojošiem fotostāstiem par sievietēm, kuras uzvarējušas krūts vēzi. Skaistas un pievilcīgas, brīvas, drošas, mirdzošas. Tādas ieraudzīsiet šīs desmit sievietes neparastajā fotoizstādē. Sievietes uzdrīkstējušās stāties fotokameras priekšā atkailinātas. Viņas ir veiksmīgi izārstējušās un pašas atzīst, ka dzīvo daudz pilnasinīgāk un pilnvērtīgāk. Viņu vidū ir gan augstskolas profesore, gan medmāsa un arhitekte, gan uzņēmēja un vijolniece un pat ārste onkoloģe. Izstādes mērķis ir uzmundrināt un iedrošināt sievietes laikus doties pie ārsta, veikt izmeklējumus un, ja nepieciešams, ārstēties.

Izstādes autori ir Jūrmalas fotostudijas Aspazija fotogrāfi Andris Sīmanis, projekta mākslinieciskais vadītājs Ojārs Griķis ar cienījamās ārstes Sarmītes Baltkājes fotogrāfiju, kā arī projekta galvenās idejas autore un organizatore Una Liberte. Arī pati Una gājusi cauri krūts vēža slimnieces emocijām. Viņa darbojusies gan kā fotogrāfe, gan modele.

Šoreiz izstāde atceļojusi uz Talsiem, bet pirms tam izstāde bija apskatāma Jūrmalas pilsētas muzejā, SIVA izstāžu zālē Jaundubultos, oktobrī, krūts veselības veicināšanas mēneša ietvaros, Latvijas onkoloģijas centrā un Liepājas Latviešu biedrības namā. Projektu līdzfinansē Jūrmalas pilsētas dome, morāli atbalsta krūts vēža pacienšu atbalsta biedrība VITA.

Fotostudija "Aspazija" ir dibināta 2009.gadā. Jūrmalā. Pirmā izstāde notika Aspazijas mājā - 2009.gada vasarā. Sešarpus gadu laikā fotostudija "Aspazija" ir sarīkojusi tuvu pie 40 izstādēm, tajā skaitā dalībnieku personālizstādes un izstādes ārzemēs, Lietuvā, Somijā, Pēterburgā, un Londonā. www.fotoaspazija.lv

Andra Sīmaņa, Unas Libertes, Ojāra Griķa foto izstāde "Turpinām dzīvot... skaisti!" Talsu slimnīcā apskatāma no 2016.gada 9.marta līdz 23.martam - darba dienās no pulksten 9.00 līdz 16.00.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)