Banner 980x90

Jaunie Talsu novada talanti saņēmuši stipendijas

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Skolas solos atgriezušies ne tikai vispārizglītojošo skolu audzēkņi, bet ar saviem iemīļotajiem mūzikas instrumentiem, otām, molbertiem un basketbola bumbām atkal satikušies arī jaunie Talsu novada talanti.

Šogad viņu vidū ir 15 Talsu novada fonda stipendiāti. Ar AS "Swedbank" finansiālo atbalstu stipendiju sava talanta izkopšanai saņēmuši četri talantīgie novadnieki.

Stipendija Talsu Mākslas skolā šogad piešķirta apzinīgajai un talantīgajai Esterei Paulai Pluģei, kas ceļu uz mākslas nodarbībām mēro no Laucienes pagasta. Meitene ir piedalījusies gan Latvijas, gan starptautiskos vizuālās mākslas konkursos un mācību uzdevumus vienmēr veic laicīgi, rūpīgi un precīzi.

Tikpat aizrautīgs ir arī Valdemārpils Mūzikas un mākslas skolas Saksofona klases audzēknis Rojs Rakstiņš. Skolotāji atzīst, ka nevar nepamanīt, ka puisis mūzikas skolu apmeklē nevis piespiedu kārtā, bet gan tas viņam ir labākais brīvā laika pavadīšanas veids. Turklāt Rojs spēlē ne tikai uzdotos skaņdarbus, bet papildus, pie katras izdevības, cenšas iemācīties vēl ko jaunu un interesantu ārpus izglītības programmas.

Muzikāli apdāvināta, mērķtiecīga un ar lielām darba spējām ir arī Talsu Mūzikas skolas audzēkne Rūta Zaure, kas mācības uzsāka 2013.gadā un līdz šim uzrādījusi ļoti lielu izaugsmi un ar teicamiem sasniegumiem piedalījusies vairākos konkursos. Nenogurstoša darba rezultātā pagājušā mācību gada noslēgumā 26.maijā izskanēja meitenes otrais solo koncerts.

Savukārt stipendiju Sabiles Mūzikas un mākslas skolā saņēma Paulis Mārtiņš Celms, jo viņa pieeja mācību stundās atšķiras ar savdabīgu domāšanu, īpašu radošumu, vēlēšanos meklēt jaunas pieejas jau zināmajiem paņēmieniem mākslas stundās. Mākslas skolā Paulis ir viens no skolas teicamniekiem. Lai veiksmīgāk uzsāktu jauno sezonu, jau tradicionāli divas nedēļas augustā jaunie basketbolisti aizvadīja intensīvu mācību treniņu nometni Rojā.

Ar AS "SEB banka" atbalstu daļēja nometnes dalības maksa šogad tika segta 11 jaunajiem talantiem - Dāvim un Markam Māliem, Henrijam Bajāram, Niklāvam Lībergam, Reinim Vittem, Vilim Ričardam Šidlovskim, Danielam Mūrniekam, Imantam Alenam Freimanim, Rihardam Liukišam, Matīsam Rozentālam un Ketrīnai Līvai Grigorjevai, kurus visus vieno ļoti nopietna attieksme pret mācību treniņu darbu. Talsu novada fonds ar atbalstītāju palīdzību stipendijas jaunajiem talantiem pasniedz jau 12.gadu. Stipendiātiem tas ir ne tikai kā finansiālais atbalsts talanta izkopšanā, bet arī papildus motivācija un iedrošinājums, jo viņu līdzšinējā centība, radošums un panākumi tiek pamanīti un novērtēti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)