Banner 980x90

Aicina uz sarunu ar franču domātāju un mākslinieku Bernāru Sordē

Piektdien, 22.novembrī plkst.16.00 Talsu novada muzejā ir iecerēta diskusija par kultūras nozīmi pasaules, Eiropas un Latvijas dzīvē, kurā franču domātājs un mākslinieks Bernārs Sordē (Bernard Sordet) izklāstīs savu nākotnes redzējumu, kas sakņojas kultūrā, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada muzeja galvenā speciāliste mākslas jautājumos Guna Millersone.

"Eiropa nebūtu nonākusi tādā situācijā kā šodien, ja tās pamatu veidotu kultūras," uzskata Bernārs Sordē. Saruna ar Sordē aptvers tādus jautājumus kā kultūras nozīme valsts attīstībā, jaunas valodas nepieciešamība, kultūras suverenitāte, uzņēmumu un kultūras attiecības, autonomijas un solidaritātes nozīme sabiedrības veidošanā, Latvijas nākotne. Diskusiju vadīs laikraksta "Talsu Vēstis" galvenais redaktors Eduards Juhņēvičs.

Bernārs Sordē (1942) Latvijā pazīstams kā domātājs, mākslinieks, bijušais Eiropas Komisijas delegācijas Rīgā padomnieks ekonomikas un sociālajos jautājumos. Eiropas Komisijas delegācijā Rīgā Sordē strādāja no 1998. līdz 2005. gadam. Pēc izglītības ekonomists un inženieris B. Sordē no 1980. līdz 1992. gadam vadījis vairākus ķīmijas un bioloģijas sektorā darbojošos uzņēmumus, t.sk. Francijas un Eiropas farmācijas flagmani "Synthélabo".

Viņa filzofiskās esejas publicētas literatūras žurnālā "Latvju Teksti" ("Pasaulaptveroša estētika", Nr. 5, 2013), Latvijas sabiedrisko mediju portālā www.lsm.lv lasāma eseju sērija "Iespējamā Eiropa".

Šā gada septembrī Talsu novada muzejā tika atklāta otrā Bernāra Sordē personālizstāde Latvijā – "Introrevolūcija".




Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)