Banner 980x90

Amatu apvienošanas lieguma dēļ Talsu novadā deputāta mandātu nolicis Kalniņš

Rīga, 14.jūn., LETA. Vakar Talsu novada domes sēdē deputāti nolēma izbeigt deputāta pilnvaras Almantam Kalniņam (LZS), jo viņš nedrīkst būt pašvaldības deputāts, vienlaikus pildot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Kurzemes reģiona brigādes Talsu daļas nodaļas komandiera pienākumus, aģentūru LETA informēja novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Fedko zināja teikt, ka Kalniņš par šo situāciju tiesībsargājošās instancēs bija interesējies jau iepriekš, turklāt abus amatus norādījis arī savā valsts amatpersonas deklarācijā, tomēr viennozīmīgu atbildi par amatu apvienošanas kārtību nebija guvis. Pēc viņas teiktā, tagad, divus gadus pēc amatu apvienošanas, Kalniņš esot saņēmis ziņu no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB), ka šāda amatu apvienošana tomēr nav pieļaujama.

Tāpat maijā Kalniņš esot saņēmis ziņu no KNAB, ka nav savlaicīgi izdarīta izvēle par ieņemamo amatu, tāpēc viņam piemērots administratīvais sods 100 eiro apmērā. Kalniņam netiek prasīts atmaksāt šajā laika periodā saņemto atalgojumu, viņa piebilda.

Pats Kalniņš paudis, ka viņam bijušas trīs iespējas - nolikt deputāta mandātu, atstāt dienestu VUGD vai arī tiesāties ar institūcijām. "Tomēr neuzskatu par pareizu rīcību sākt tiesāties ar savu darba devēju, ar valsti, tāpēc esmu nolēmis nolikt deputāta mandātu. VUGD saredzu savu misiju, darot savu darbu, varu palīdzēt kādam nelaimē nokļuvušajam vai pat izglābt kāda dzīvību. Līdz šim, pildot deputāta pienākumus, esmu vadījies tikai pēc savas pieredzes un iegūtās informācijas," sacīja Kalniņš.

Viņš arī uzskata, ka pēc Iekšlietu ministrijas (IeM) izstrādāto grozījumi IeM sistēmas iestāžu un Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonu ar speciālajām dienesta pakāpēm dienesta gaitas likumā vairs nebūs ne mazāko šaubu, ka drīkst apvienot deputāta un VUGD amata pienākumus.

Talsu novada domes deputātiem viņš novēlēja spēt izskatīt katru jautājumu pēc būtības, virzīties uz priekšu un sasniegt rezultātu.

Kalniņš Talsu novada domē tika ievēlēts no Latvijas Zemnieku savienības saraksta, nākošais aiz viņa sarakstā ir Miervaldis Krotovs. Krotovam likumā noteiktajā kārtībā tiks piedāvāta iespēja saņemt atbrīvojušos mandātu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)