Banner 980x90

Apstiprina Talsu novada veselības veicināšanas plānu līdz 2020.gadam

Talsi24.lv
Talsi24.lv
Talsu novada domes sēdē ar balsu vairākumu apstiprināts Talsu novada veselības veicināšanas plāns 2016.-2020.gadam, aģentūru LETA informēja pašvaldības komunikāciju speciāliste Ivonna Vicinska.

Plāna mērķis ir palielināt Talsu novada iedzīvotāju veselīgi nodzīvoto dzīves gadu skaitu, saglabājot, uzlabojot un atjaunojot veselību. Lai to sasniegtu, plānā izvirzīti vairāki uzdevumi. Viens no uzdevumiem ir veidot iedzīvotāju izpratni par veselību veicinošo pasākumu nozīmi veselības saglabāšanā un nostiprināšanā, izglītojot dažādas sabiedrības grupas par tām piemērotām fiziskām aktivitātēm un regulāru fizisko aktivitāšu pozitīvo ietekmi uz veselību, veselīgiem ēšanas paradumiem.

Tāpat plāna uzdevumi ir veidot un uzturēt veselību un veselīgu dzīvesveidu atbalstošu vidi un infrastruktūru Talsu novadā, veicināt ikviena iedzīvotāja iesaistīšanos pašvaldības organizētās regulārās fiziskās aktivitātēs un veselību veicinošos pasākumos un uzlabot iespējas bez maksas nodarboties ar sportu, nodrošinot dažādu aktivitāšu pieejamību.

Plāns paredz arī veikt pasākumus, lai veicinātu iedzīvotāju izpratni par agrīnas diagnostikas un preventīvu pasākumu nozīmi veselības saglabāšanā, kas ļauj samazināt bīstamāko saslimšanu nodarīto kaitējumu un mazināt mirstību.

Tāpat paredzēts veikt informējošu un izglītojošu darbu atkarību profilaksei, kas būs īpaši vērsts uz jauniešu auditoriju. Plāna uzdevumi ir arī panākt visu nozaru iesaistīšanu un līdzatbildību iedzīvotāju veselības veicināšanā un saglabāšanā un veicināt kvalitatīvas veselības aprūpes pakalpojumu pieejamību novadā.

Plāns izstrādāts atbilstoši Veselības ministrijas (VM) izstrādātajai sabiedrības veselības politikai un veselības veicināšanas vadlīnijām, VM un Slimību profilakses un kontroles centra izstrādātajai "Latvijas veselības platformai 2015-2065", kā arī pašvaldības plānošanas dokumentiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)