Banner 980x90

Atkritumu apsaimniekošana ietver dažādas darbības

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Lai gan dažkārt atkritumu apsaimniekošana mums šķiet pilnīgi pašsaprotama darbība, kurai ikdienā uzmanību nepievēršam, ir svarīgi izvēlēties savām vajadzībām piemērotu atkritumu apsaimniekotāju, kas sniedz konkrētajai situācijai piemērotu risinājumu.

Kā rīkoties, lai sadzīves atkritumu apjoms būtu pēc iespējas mazāks?
Atkritumi ir ļoti daudzveidīgi, un ar tiem saskaramies ik dienu. Vienkāršākais variants – tos visus mest miskastes maisā, kuru pēcāk ievietot sadzīves atkritumu konteinerā, taču, ja vēlies palīdzēt apkārtējai videi, atkritumus ieteicams šķirot. Rīkojoties apdomīgi, iespējams izvairīties no pārlieku liela atkritumu apjoma:
- veic atkritumu šķirošanu – lai gan varētu šķist, ka vairākas atkritumu tvertnes mājās varētu būt traucēklis, tā nebūt nav, jo katra no urnām tiks piepildīta lēnāk. Turklāt atsevišķi atkritumu apsaimniekotāji piedāvā pie mājas izvietot šķirošanai paredzētus konteinerus;
- lietas, kuras vairs nevēlies izmantot, piedāvā citiem cilvēkiem – reizēm atkritumos izmetam lietas, kuras mums vairs nav nepieciešamas, bet citiem lieti noderētu, piemēram, apģērbu, traukus, mēbeles u.c. Tā vietā šīs mantas vari piedāvāt kādam savākt, ievietojot sludinājumu kādā no sociālajām vietnēm vai nogādājot šīs lietas uz kādu no labdarības iestādēm;
- dodoties iepirkties, paņem līdzi mājās esošos plastmasas maisiņus vai ideālā gadījumā izmanto auduma iepirkšanās maisiņus – tie ir ne vien dabai draudzīgāki, bet arī izturīgāki un vizuāli pievilcīgāki;
- iegādājies tik daudz pārtikas, cik reāli nepieciešams – nevienam nav noslēpums, ka liela daļa pārtikas diemžēl nonāk atkritumu konteineros. Lai tā nenotiktu (un pie reizes arī ietaupītu naudu), nepērc pārlieku daudz pārtikas produktu.

Savukārt, ja radušies dabīgu kurināmu materiālu (piemēram, papīrs un kartons) sadzīves atkritumi, kā alternatīvs risinājums minama šo lietu nodedzināšana – tādējādi sadzīves atkritumi būs daudz mazākā apjomā. Taču to iespējams realizēt vien tad, ja Tev ir krāsns apkure vai privātmāja ar drošu vietu ugunskuram.

Kvalitatīva atkritumu apsaimniekošana var tikt pielāgota
Ja sadzīves atkritumi tomēr radušies lielākā apjomā, nekā plānots, palīdzēt var piemērota atkritumu apsaimniekošana. Tā ietver:
- pielāgojamu atkritumu izvešanas grafiku – lai gan grafiks, kurā norisinās atkritumu izvešana, parasti ir nemainīgs, atsevišķi pakalpojumu sniedzēji piedāvā iespēju to izmainīt, tādējādi, piemēram, ja zini, ka svētku laikā radīsies vairāk atkritumu, vari sazināties ar atkritumu apsaimniekotāju, lai vienotos par grafika maiņu;
- iespēju iegādāties priekšapmaksas atkritumu maisu, kuru iespējams piepildīt un novietot pie atkritumu konteinera.

Tādējādi, veicot kādu no šiem diviem soļiem, veiksmīgi iespējams izvairīties no problēmām, ko rada palielināts atkritumu apjoms. Šīs iespējas piedāvā uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" – uzrakstot iesniegumu, iespējams mainīt atkritumu izvešanas grafiku, savukārt, iegādājoties priekšapmaksas maisu, vari to droši novietot pie konteinera. Maisa iegādes brīdī Tu samaksā arī par tā izvešanu, turklāt šie maisi pieejami gan sadzīves, gan zaļajiem atkritumiem dažādos izmēros.

SIA "Eco Baltia vide" – daudzveidīgi vides un atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumi
Sadzīves atkritumi ir neatņemama sastāvdaļa ikviena cilvēka ikdienā, tāpēc ir svarīgi izvēlēties piemērotāko atkritumu apsaimniekotāju. Kvalitatīvus un noderīgus pakalpojumus piedāvā uzņēmums "Eco Baltia", kura piedāvājumā ir ne tikai sadzīves atkritumu apsaimniekošana, bet arī
- dažādi sezonālie pakalpojumi, piemēram, sniega tīrīšana vai lapu un zāles savākšana;
- telpu un teritoriju uzkopšana;
- elektroenerģijas tirdzniecība un daudzi citi pakalpojumi.

Ja Tev nepieciešama atkritumu savākšana vai cits vides un atkritumu apsaimniekošanas pakalpojums, ienāc vietnē vide.ecobaltia.lv – te atradīsi visu vajadzīgo informāciju, kā arī kontaktus, lai sazinātos ar uzņēmuma pārstāvjiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)