Banner 980x90

Atvērs papildu grupiņu bērnudārzā Laucienē

Rīga, 17.maijs, LETA. Pieaugot pirmsskolas vecuma bērnu skaitam, Talsu novada dome pieņēma lēmumu nākamajā mācību gadā atvērt jaunu grupiņu pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte" Laucienē, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas vadītāja Inita Fedko.

Veicot Talsu novada pirmsskolas izglītības iestāžu rindu reģistra izpēti un vietu skaitu Laucienes pirmsskolas izglītības iestādē "Bitīte" konstatēts, ka nākamajā mācību gadā pirmsskolas izglītības iestādi vēlas apmeklēt 50 bērni. Tas nozīmē, ka bērnudārzā nepieciešams atvērt papildu grupu vispārējās pirmsskolas izglītības iestādes programmas īstenošanai.

Šādā veidā vēl vismaz 13 bērniem no 1,5 līdz četriem gadiem varēs nodrošināt nepieciešamo mācību procesu.

"Šīs grupiņas atvēršanā nav vajadzīgi ieguldījumi ne telpu sakārtošanai, ne inventāra iegādei, jo esošais tehniskais stāvoklis ir labs un ir arī nepieciešamais aprīkojums. Tomēr finansējums ir jānodrošina divu pedagogu un viena skolotāja palīga atalgojumam, kas šajā gadā ir 8591 eiro," teica Fedko.

Izmaiņas nākošajā mācību gadā būs arī Valdemārpils pirmsskolas izglītības iestādes "Saulstariņš" Tiņģeres filiālē - tur tiks slēgta grupiņa nepietiekamā bērnu skaita dēļ.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)