Banner 980x90

Decembrī Talsos notiks Mārtiņa Freimaņa dziesmu koncerts "Tu esi mans draugs"

2.decembrī plkst.19.00 Talsu tautas nams aicina uz Mārtiņa Freimaņa dziesmu koncertu, kurā piedalīsies grupas "Per" un "Putnu balle", informē Talsu tautas nama pārstāvis.

Pāragri aizsaulē aizgājušā mūziķa Mārtiņa Freimaņa draugi un skolnieki "Putnu balle" un trio "PeR" uzskata, ka nav labākas piemiņas draugam, kā viņa dziesmu atskaņošana un popularizēšana koncertos, tāpēc vairākās Latvijas pilsētās vienosies koncertos "Tu esi mans draugs".

Koncertos skanēs Freimaņa komponētās dziesmas, kas gaitā kļuvušas par neatņemamu šo grupu repertuāra sastāvdaļu. Repertuārā būs arī vēl nepubliskotas Freimaņa dziesmas, kas radītas tieši šiem kolektīviem.

Mūziķi atklāj, ka viņus vieno sajūta, ka tieši tagad vajag dziedāt un turpināt nepabeigtos darbus, ierakstīt neierakstītās Mārtiņa dziesmas, kuras Mārtiņš atstāja tieši "Putnu Ballei" un "PeR".


"Putnu balli" sadarbība ar Freimani saista jau kopš 20.gadsimta sākuma, šajā laikā piedzīvoti daudzi kopīgi koncerti, ierakstītas vairākas Freimaņa dziesmas, ar duetu "Valters un Kaža" iegūta piektā vieta 2005. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā.

Savukārt grupa "PeR" ar Freimani sadarbojās kopš 2009. gada. Mārtiņš teicis, ka "PeR" atgriež viņā jaunību un aizdzen depresiju. Freimanis ir daudzu populāru, kā arī vēl nepubliskotu "PeR" dziesmu autors, palīdzējis puišiem gatavoties arī dalībai konkursā  "Jaunais vilnis" pagājušajā vasarā.

Ieejas maksa Ls 3,00, 4,00, 5,00. Biļetes iepriekšpārdošanā Talsu tautas nama un visās "Biļešu paradīzes" kasēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)