Banner 980x90

Dundagas novada dome lems par dzīvojamās platības nodrošināšanu ugunsgrēkā cietušajai ģimenei

Rīga, 6.nov., LETA. Dundagas novada dome lems par ugunsgrēkā cietušajai ģimenei dzīvojamās platības nodrošināšanu, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Jau ziņots, ka svētdien Kolkas pagasta Mazirbē ar atklātu liesmu dega dzīvojamā māja 200 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem.

Ugunsgrēkā bez pajumtes palikuši seši "Ķirškalnu" mājas iedzīvotāji. Divdesmit gadu garumā izlolotā māja ir nodegusi pilnībā. Praktiski sadegusi visa iedzīve, izglābt nav izdevies gandrīz neko. Sadeguši arī dokumenti un medikamenti, vēsta pašvaldība.

Pēc ugunsnelaimes cietušos apmeklēja Dundagas novada pašvaldības izpilddirektore Janita Valtere un sociālā dienesta darbinieki, lai sniegtu steidzamāko palīdzību - pirmās nepieciešamības preces ģimenei un mācību piederumus skolēniem. Tāpat cietušos informēja par iespēju saņemt palīdzību, ko nosaka Dundagas novada pašvaldības saistošie noteikumi "Par palīdzības sniegšanu ārkārtas situācijās", kas paredz šādos gadījumos izmaksāt līdz 300 eiro lielu naudas pabalstu vienam cietušajam, kā arī informēja par citām palīdzības saņemšanas iespējām.

Sadeguši ir gan personu apliecinošie dokumenti, gan bankas kartes un telefoni. Šobrīd cietušajiem vissvarīgāk ir nodrošināt ikdienā nepieciešamāko - pārtiku, higiēnas preces, apģērbu, mēbeles, sadzīves tehniku un sadzīves priekšmetus.

Vissteidzamāk ģimenei vajadzētu saldētavu, jo bija sarūpēti krājumi ziemai. Saldētava ir cietusi, tomēr produkti vēl ir derīgi.

Pēc ugunsgrēka ģimene ir patvērusies pie kaimiņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)