Banner 980x90

Frederikam Fībigam 130 gadi

6.jūnijā plkst.18.00 Talsu novada muzeja Izstāžu zālē tiks atklāta izstāde "Frederikam Fībigam 130". Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede, 1885.gadā Talsos dzimušais gleznotājs nodzīvojis interesantu mūžu.

Talsu mākslinieki ik pa pieciem gadiem ir devušies radošajās ekspedīcijās "Pa Fībiga pēdām". Arī šajā Fībiga jubilejas izstādē skatītājs redzēs šī brauciena norisi Daiņa Kārkluvalka foto fiksācijās, kā arī Talsu gleznotāju (Andra Biezbārža, Gunas Millersones un Zigurda Poļikova ) Lugāno, Radicofani, Roncigliones, Terračīnas iedvesmotās ainavas.

Izstādes pārsteigums būs video fantāzija, kura tapa Lugāno, no kurienes Fībigs sāka savu ceļojumu uz skaisto Itāliju. No Fībiga oriģināldarbiem šoreiz būs apskatāmi 1902. -1904.gadā tapušie Talsu iedzīvotāju portreti.

Tāpat šajā dienā un laikā tiks atklāta Kuldīgas mākslinieces Ievas Vītolas-Lindkvistas gleznu izstāde "Tas viss ir par plūsmu..."

Izstādes būs apskatāmas līdz 12.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)