Banner 980x90

Jau 14 stundas tiek dzēsts lielas platības kūdras un meža ugunsgrēks Valdgales pagastā

Rīga, 18.jūl., LETA. Jau 14 stundas tiek dzēsts kūdras un meža ugunsgrēks Talsu novada Valdgales pagastā, kas apņēmis teritoriju aptuveni 100 hektāru platībā, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece.

Palkavniece stāstīja, ka vakardienas vēja dēļ degšanas teritorija ir palielinājusies, taču dzēšanas darbi turpinās un tiek darīts viss, lai ugunsliesmas tiktu ierobežotas.

Dzēšanas darbos arvien ir iesaistīti 17 ugunsdzēsēji, kā arī Valsts meža dienests piesaistījis Nacionālo bruņoto spēku (NBS) resursus, piemēram, vakar tika izsaukts NBS helikopters, kas uz dzēšanas vietām pārvietoja ūdens maisus.

Palkavniece piebilda, ka ugunsgrēks apdzīvotās vietas neapdraud, taču VUGD ir brīdinājis vietējo pašvaldību un sniedzis visu informāciju par ugunsnelaimi.

Ugunsgrēka dzēšanas darbi turpinās, izmantojot VUGD ugunsdzēsības tehniku un kāda vietējā uzņēmuma, kā arī Valsts meža dienesta tehniku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)