Banner 980x90

Karantīnas beigu svinēšana ar tiesībām?

Lai arī brīžiem liekas, ka korona vīrusa radītās situācijas dēļ dzīve ir apstājusies, un daudz kas no tā, ko agrāk uzskatījām par pašsaprotamu, nu ir liegts, auto vadīšanas prasmju apgūšana tomēr vēl nav aizliegto darbību sarakstā. Autoskola Talsos piemērojas apstākļiem, piedāvājot teorijas kursus apmeklēt tālmācībā, savukārt praktiskās braukšanas nodarbības turpina notikt instruktora vadībā - virsmas tiek dezinficētas un drošības prasības ievērotas.
Iespējams, vēl nekad agrāk vajadzība pēc personiskā auto un tiesībām nav bijusi tik izjūtama kā tas ir šobrīd. Noteiktais pasažieru skaita ierobežojums sabiedriskajā transportā liedz apciemot tālāk dzīvojošos radiniekus (nemaz nerunājot par to, ka tas pat var būt pretlikumīgi!), tāpat arī pārvietošanās ar sabiedrisko transportu ietver lielāku inficēšanās risku.
 
Personīgais auto saistās ar lielāku brīvību, neatkarību un šodien - arī ar apzinīgāku attieksmi pret veselības drošības pasākumu ievērošanu. Un ja reiz šobrīd noteikts karantīnas režīms un mājās sanāk uzturēties vairāk kā jebkad - kāpēc šo laiku neizmantot produktīvi? 
Turklāt - cik tad ilgu laiku varētu aizņemt autovadītāja apliecības iegūšana un kad varētu būt iespējams korķēt vaļā šampanieti? Par to un par apmācības procesu vairāk pastāstīšu sadarbībā ar Talsu autoskolu.
 
Rekordlēcienos vai soli pa solim?
Talsu autoskolas izstrādātā inovatīvā pieeja palīdz pie kārotajām tiesībām nonākt ātrāk kā citviet - sekojot sniegtajām vadlīnijām, tiesības iespējams iegūt patiesi rekordlēcienos, vien 30 dienu laikā. To varētu nosaukt par īstenu sprintu, un tas ir iespējams galvenokārt pateicoties iespējai braukt katru dienu. Ne visas autoskolas var nodrošināt tādu instruktoru pieejamību, kā arī ne visur braukt iespējams pat brīvdienās un svētku dienās. Tomēr autoskola Presto parāda, ka viss ir iespējams.
 
Lai ar vadītāja apliecības iegūšanu nestieptu gumiju, tāpat arī vērts iepazīties ar kārtību, kādā notiek apmācības. Tikai tādā veidā iespējams loģiskāk plānot veicamās darbības: vispirms vēlams sākt ar medicīnas izziņas iegūšanu un braukšanas atļaujas izņemšanu no CSDD, tam seko pirmās palīdzības kursi (ja tie nav izieti) un tikai tad teorijas nodarbību apmeklēšana. Pēc 3. teorijas klases var uzsākt braukšanas apmācību - un jo ātrāk kursants sāks braukt, jo ātrāk arī vadīšanas prasmes tiks apgūtas.
 
Autoskola rīko arī vairākas rosinošas akcijas, kas dod stimulu pēc iespējas drīzāk un labākiem panākumiem nokārtot eksāmenus. Jo kursantu ieguldītais laiks un finanses ir aktīvi, kurus nav autoskolas interesēs izniekot. Viens no stimuliem ir CSDD eksāmenu atmaksas akcija - nokārtojot CSDD eksāmenus ar pirmo reizi noteiktajā laika posmā B, A vai A1 kategorijā, autoskola sedz eksāmena izdevumus. Tāpat arī pildot teorijas testa uzdevumus Presto mājaslapā, sacenšoties ar citiem, iespējams iegūt vērtīgas balvas. Tas tiesību kārtošanas procesam piešķir arī sacensības garu, kas reizē ļauj nostiprināt zināšanas un gūt motivāciju.

Kopumā, uzsākot mācības autoskolā, pēc teorijas eksāmena nokārtošanas CSDD, tiek dots 1 gads, lai nokārtotu arī vadīšanas eksāmenu. Ja nav iespēju braukt ar instruktoru katru dienu, bet nodarbības tiek apmeklētas retāk, mācību process nav tik intensīvs, tāpēc ceļš pretim vadītāja tiesībām var izvērsties ilgāks. Lai vai kā, arī tādā gadījumā Presto attieksme ir pretimnākoša, jo arvien procesu atvieglo iespēja plānot savus braukšanas laikus brīvāk kā citviet.
 
Presto labumu grozs
Presto autoskola Talsos saviem kursantiem piedāvā īpašus labumus. Izvēloties Presto par savējo, iespējams uzņemt drošu kursu pretī vadītāja apliecības saņemšanai. Kā to apliecina statistika, Presto ir Latvijas autoskolu topa augšdaļā. Presto autoskolā ir novērots lielāks skaits kursantu, kas, mācības uzsākuši, tās veiksmīgi arī pabeidz un eksāmenus nokārto ar pirmo reizi. Tas nozīmē, ka arī jaunie kursanti var rēķināties ar tādu pašu provizorisku uzvaru un ceļa noiešanu līdz galam.

Turklāt instruktora nomaiņa nav šķērslis, kā tas nereti ir citās autoskolās, kļūstot par galveno iemeslu kursanta ilgajam apmācību procesam un nespējai saņemt tiesības. Presto tā nenotiek - ja kādu iemeslu dēļ pie konkrētā instruktora neizdodas uztvert mācību vielu vai nesanāk saprasties, piemēram, personības atšķirību dēļ, nākamo nodarbību vienkārši var rezervēt pie cita pieejamā instruktora. Savu laiku kursants var ērti organizēt Presto online profilā.

Braukšanas nodarbības var apmeklēt ne vien katru dienu, bet arī pie jebkura no Presto autoskolas instruktoriem visā Latvijā. Tā kā Presto ir lielākā Latvijas autoskola ar plašāko filiāļu tīklu, nodarbība nav jāizlaiž pat tad, ja sanāk aizdoties uz Liepāju, Kuldīgu vai Rīgu.
Tā kā Presto nodrošinātā apmācību sistēma garantē, ka nebūs jāizlaiž neviena iespējamā braukšanas nodarbības diena, pilnveidot braukšanas prasmes iespējams daudz efektīvāk. Tā ir zelta atslēga, kas palīdz sasniegt vislabākos rezultātus pie stūres un apgūt nepieciešamās zināšanas tādā veidā, kas sagatavo eksāmenam lielākiem soļiem. 

Pieejamā instruktoru daudzveidība un apmācību process arī psiholoģiski sagatavo noslēdzošajam pārbaudījumam CSDD. Tā kā gan instruktoru, gan automašīnas modeļu nomaiņa Presto audzēknim kļūst par ierastu ikdienas sastāvdaļu, CSDD eksāmenā tas vairs nerada papildus spriedzi - arī tur nereti nākas braukšanas prasmes demonstrēt pie cita modeļa auto stūres. Tāpat arī vēlāk uz ceļa praktiskā pieredze vadīt atšķirīgus automobiļus noteikti lieti noder.
 
Ceļu satiksmes noteikumi dīvānā
Šobrīd teorijas apgūšana notiek attālināti. Presto kursanti 98.08% gadījumu CSDD teorijas eksāmenu nokārto ar 1. reizi. Pieteikties tālmācības grupām iespējams šeit. Turklāt, lai līgumu parakstītu, nav jāierodas klātienē, bet arī to var izdarīt attālināti.   

Presto izceļas ar inovācijām digitālajā jomā, kā arī atklāto attieksmi un caurspīdīgumu. Presto ir vienīgā autoskola Talsos, kas sniedz iespēju ar līgumu iepazīties mājaslapā vēl pirms tā parakstīšanas. Tādā veidā iespējams to rūpīgi apskatīt, kā arī gūt apstiprinājumu, ka tajā no tiesas nav atrodami nekādi zemūdens akmeņi, kā tas nereti notiek citviet nozarē.

Parakstot līgumu, automātiski tiek izveidots individuālais profils - tajā ērti var sekot teorijas nodarbību grafikam, kā arī pēc 3. teorijas nodarbības jau uzsākt braukšanu pie kāda no pieejamajiem instruktoriem sev vēlamā laikā. Kopumā nepieciešams iziet 11 teorijas nodarbību ciklu, savukārt pirmās palīdzības kursi aizņem 2 dienas. Likumā noteiktais minimālais braukšanas nodarbību skaits - 10.

Jauns gads - jauns statuss?
Šobrīd, uzsākot mācības Presto un eksāmenus nokārtojot 3 mēnešu laikā, jau ar pirmajām marta drēgnajām dienām būtu iespēja slīdēt pa pilsētas pielijušajām vai vēl apledojušajām ielām siltā automašīnas salonā un nesaldēt kājas. Īpašajiem rekordistiem pat  varētu izdoties izvairīties arī no februāra puteņiem un degunā kniebjošā sala. Bet arī tie, kas dodas savā ritmā, virzoties pretim mērķim mazākiem solīšiem, 2021. gadā sapni par tiesībām varēs piepildīt, galvenais - saglabāt apņēmību.

Veiksmes procentu jau priekšā pačukst CSDD eksāmenu sekmības rezultātu rādījumi. Presto regulāri atrodas vadošajās pozīcijās lielo autoskolu vidū. Tas nozīmē, ka mācoties Presto, pastāv visaugstākā iespēja eksāmenu nokārtot ar 1. reizi. Jāatceras, ka CSDD eksāmens nav par velti, un šajā gadījumā tas nozīmē arī lielāku ietaupījumu, jo par atkārtotu eksāmena pārlikšanu nav jāmaksā. Presto tāpēc ir arī finansiāli izdevīgākā izvēle.

Cik ilga būs karantīna un cik ilgi sabiedrības dzīvi ietekmēs koronas vīruss, es neņemos paredzēt. Zināms tik vien tas, ka vakcīnas ir ceļā un ierobežojumi kļūst stingrāki. Tomēr ar optimistisku skatu raugoties nākotnē, kur gan vēl labāk nosvinēt tiesību iegūšanu kā šīs pašizolēšanās noslēgumā, aizbraucot ar šampanieša pudeli kur sirds vien kāro un pie kā vien gribas? Tikai atgādināšu vēl zelta likumu: pēc lielās svinēšanas gan pie stūres gan nevajag sēsties, lai nebūtu tā, ka tajā pašā dienā, kad tiesības iegūtas, tās tiktu arī nodzertas.
 
Presto aicina pievienoties komandai
Presto Talsos aicina darbā jaunus instruktorus un pasniedzējus, kuriem jau ir autovadītāja apliecība. Atsaukties aicināti gan tie, kas jau strādā nozarē, gan tie, kas vēlas nomainīt arodu un pārkvalificēties - Presto piedāvā finansēt nepieciešamās apmācības. Tāpat vajadzības gadījumā Presto var nodrošināt arī ar automašīnu. Atalgojums ievērojami pārsniedz standarta samaksu nozarē - tas ir uz pusi augstāks par vidējo.
 
Atsaukties tiek aicināti kandidāti ar pedagoģiskām iemaņām, kas vēlas apmācīt citus, atrasties auditorijas priekšā un uzstāties, spējot pasniegt zināšanas saprotamā veidā - sarežģīto izskaidrojot vienkāršiem vārdiem. Presto meklē entuziastiskus pasniedzējus, kas nebaidās no publikas acu skatieniem, spēj iekļauties noteiktās nodarbības laika robežās un plānot savu laiku. Nodarbības nepieciešams vadīt gan latviešu, gan krievu valodā.
 
B kategorijas instruktoram vajadzīga bakalaura līmeņa izglītība. Lai kļūtu par pasniedzēju - maģistra grāds. Uzsākot sadarbību, Presto nodrošina izaugsmes un attīstības iespējas, piedāvājot pilnveidot zināšanas - tas palīdz sekot līdzi gan aktualitātēm nozarē, gan uztur Presto augstos mācību kvalitātes standartus. 

CV un motivācijas vēstuli lūgums sūtīt Jansonam Zigmāram uz zigmars@presto.lv, kā arī papildus jautājumus iespējams uzdot, zvanot pa tālruni +37128826828.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)