Banner 980x90

Karlsonam vēlēšanās 355 "plusiņi"

Līdzšinējais Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Lauris Karlsons, kurš ievēlēts arī jaunajā domes sasaukumā, sestdien, 1.jūnijā, Latvijā notikušajās pašvaldību vēlēšanās saņēmis 355 "plusiņus", liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) apkopotie provizoriskie vēlēšanu rezultāti.

Karlsons izsvītrots 25 reizes, kas ir zemākais rādītājs viņa pārstāvētās paritijas "Demokrātiju visiem" rindās. Savukārt 49 vēlēšanu zīmēs par viņu nav veiktas nekādas atzīmes. Kopumā Karlsons saņēmis 850 balsis, kas nodrošina viņam iekļūšanu domē kā pirmajam no saraksta rindām.

Nākamo augstāko "plusiņu" skaito no "Demokrātiju visiem" saraksta ieguvis Aigars Šteinbergs, kuram ir 128 "plusiņi", seko Vija Klēvere ar 114 "plusiņiem" un Ārija Logina ar 113 "plusiem". Aivars Ušackis saņēmis 85 "plusus", līdz ar to no 11 vietas sarakstā "pakāpies" uz piekto vietu. Visi minētie deputāti iekļuvuši domē. 

No "Demokrātiju visiem" saraksta visvairāk svītrotā ir Dace Sadaka. Viņa izsvītrota 70 reizes.

Savukārt otra vēlēšanās startējošā saraksta - "Mēs Mērsraga novadam" līderis Roberts Šiliņš saņēmis 181 "plusu" un svītrots 20 reizes. Nekādas atzīmes nav veiktas 96 vēlēšanu zīmēs un kopumā Šiliņš saņēmis 532 balsis. Tas viņam nodrošina iekļūšanu domē kā pirmajam no pārstāvētā saraksta rindām.

Domē iekļuvusi ar Ilze Indruškeviča, kura saņēmusi 136 "plusus", Ivars Indruškevičs ar 127 "plusiem" un Jānis Budreika ar 121 "plusu". Šajā sarakstā visvairāk svītrojumi - 50 - ir Kristīnei Zubkānei.

Talsi24.lv jau vēstīja, ka pašvaldības vēlēšanās Mērsraga novadā, divu partiju konkurencē, par uzvarētāju ir kļuvusi pašreizējā novada domes priekšēdētāja Karlsona pārstāvētā partija "Demokrātiju visiem".

Tāpat Talsi24.lv jau vēstīja, ka Mērsraga novadā balsotāji bijuši salīdzinoši aktīvi un kopumā nobalsojuši 917 vēlētāji, kas ir 62,34% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)