Banner 980x90

Karlsons: Mērsrags dinamiski attīstās

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Lauris Karlsons pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informē par pašvaldības paveiktajiem un turpmāk plānotajiem darbiem novada attīstībai, priekšvēlēšanu laiku novadā, kā arī par saviem plāniem un dalību pašvaldību vēlēšanās.

Šogad gaidāmas pašvaldību vēlēšanas. Atsevišķos Latvijas novados šobrīd ir samērā saspringts periods. Kāda ir situācija Mērsraga novadā? Kā izjūtat vēlēšanu tuvošanos? Vai nenotiek oponentu "šūpošanās"?

Lai arī Mērsragā šis laiks ir ļoti mierīgs, pašvaldībā notiek ļoti saspringts darbs. Nesen tika pieņemts novada budžets, paralēli notiek Mūzikas un mākslas skolas akreditācija. Ir apstiprināti vairāk nekā desmit dažādi Eiropas Savienības fondu projekti. Tāpat tiek realizēts projekts sadarbībā ar Aizsardzības ministriju.

Jau pavasarī Mērsragā taps divas jaunas ielas, stāvlaukums, trīs putnu vērošanas torņi, tiks atvērts informācijas centrs un uzsākta saieta nama rekonstrukcija Upesgrīvā. Notiks arī Ozolu ielas rekonstrukcija un tiks uzsākta Mērsraga vidusskolas rekonstrukcija, kā arī vēl citas lietas. Lai ar to veiksmīgi tiktu galā, šobrīd notiek rūpīga finanšu plānošana, darba grafiku saskaņošana un dažādu tehnisko projektu izstrāde. Bez tā tiek izbūvētas jaunas telpas Valsts un pašvaldības policijai.

Tāpat ir jāgatavojas orķestra koncertam "Nāc līdzi" tautas namā jau aprīlī ar vairākiem desmitiem mākslinieku uzstāšanos, kā arī grandiozajam Dziesmu svētku ieskaņas koncertam ar dziedātājiem no visas Kurzemes šajā pavasarī Mērsraga estrādē.

Visi esam aizņemti daudzos darba pienākumos un nekam citam neatliek laiks.

Kā kopumā vērtējat šī sasaukuma darbu? Kas bijuši nozīmīgākie notikumi šajā laikā?


Kopumā darbu vērtēju, kā ārkārtīgi dinamisku. Vispirms novads bija jāizved no finansiālās bedres - milzīgi parādi, kredīti, mazi ieņēmumi. Pāris kopdzīves gados ar Roju un krīzes ietekmē bijām pamatīgi noplicināti. Nebija nekādas iestrādes projektiem, attīstībai.

Jau pirmajā darbības gadā izdevās piesaistīt projektu līdzekļus, bet 2012.gadā un 2013.gadā esam piesaistījuši ap pusmiljonu latu projektu līdzekļus katru gadu, kas Mērsragam ir nebijusi situācija. Visu šo procesu rezultātā būtiski pieaudzis pašvaldības budžets un aktivizējusies uzņēmējdarbība - cilvēki pārceļas uz Mērsragu dzīvot pat veselām ģimenēm.

Kurus uzskatāt par nozīmīgākajiem īstenotajiem projektiem?

Tas nebūs nozīmīgākais, bet man personīgi mīļākais realizētais projekts ir bērnu pilsētiņa. Jau cita projekta ietvaros pavasarī tur atsāksies darbi ar jaunu sparu.

Vai ir arī lietas, ko šī sasaukuma laikā cerējāt īstenot, bet tas tomēr nav izdevies? Ko vēl apzināties kā pašvaldības neizdarītu, bet sabiedrībai vajadzīgu darbu?

Uzstādītie mērķi un izvirzītie uzdevumi pamatā ir sasniegti, vai jau ir realizācijas procesā. Mērsrags dinamiski attīstās.

Kādi būtu nozīmīgākie turpmāk veicamie darbi?

Nākamajā sasaukumā jālikvidē šaurais "pudeles kakls" no valsts iestāžu, valdības puses. Mūsu ražotnēm drīzumā trūks energoresursi, jo īpaši elektrība. Uz Mērsragu jāizbūvē jaunas apakšstacijas un jaudīgāki kabeļi. Kopējās kapacitātes robežas jau sasnieguši valsts ceļi un to sliktais stāvoklis. Rēķinoties, ka caur Mērsragu kopumā plūst vairāk nekā miljons tonnu dažādu kravu, ceļi to ilgi neizturēs. Te jāveic grūts kopdarbs ar valdību.

Vai šo gadu laikā nācies pieņemt arī lēmumus, kuri nav izvērtušies, kā sākotnēji plānots?

Domāju, ka tādu lēmumu nav.

Vai plānojat kandidēt gaidāmajās pašvaldību vēlēšanas? Kuru sarakstu pārstāvēsiet? Vai Jūs vēlētos turpināt darbu pašvaldības vadītāja amatā?

Plānoju kandidēt no tā paša vietējo saraksta "Demokrātiju visiem", ar to pašu komandu. Aizvadītie divi gadi mūs ir saliedējuši un tikai darījuši stiprākus. Zinot pašvaldības daba specifiku jau toreiz, 2009.gadā, nekad nebūtu piekritis kandidēt. Šobrīd jau esmu pieradis pie jaunajiem apstākļiem un jūtos pietiekami jauns, lai darbu turpinātu. Protams, tam ir svarīgs priekšnosacījums - vēlos turpināt strādāt, iespējams, pašā labākajā komandā pasaulē. Paldies, ka viņi man un mums tādi ir.

Tuvojoties 2013.gadā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām, pilsētas informācijas portālu tīkls Pilseta24.lv uzrunā Latvijas pašvaldību vadītājus un aicina viņiem kā novadu vai pilsētu vadītājiem vērtēt šī sasaukuma darbu, kā arī pieļautās kļūdas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)