Banner 980x90

Karlsons piesardzīgi vērtē vietējo ceļu uzturēšanas nodošanu pašvaldībām

Ideja par vietējo ceļu uzturēšanas funkcijas ar visu tam paredzēto finansējuma nodošanu pašvaldībām ir laba un atbalstāma, ja vien valsts nepiemāna pašvaldības un vēlāk neatņem finansējumu šim mērķim, aģentūrai LETA atzina Mērsraga novada domes priekšsēdētājs Lauris Karlsons ("Demokrātiju visiem").

"Ideja ir laba, taču mani piesardzīgu dara citi līdzīgi piemēri, kad valsts uztic kādu funkciju pašvaldībām, bet pēc tam atņem tai finansējumu, kā tas bija, piemēram, ar bērnudārzu pedagogu algām," norādīja Karlsons. Līdzīgi bijis ar garantētā iztikas minimuma pabalstiem un citām jomām, kur valsts iepriekš piedalījusies, bet pēc tam uzvēlusi visu uz pašvaldību pleciem, norādīja Karlsons.

Talsi24.lv jau vēstīja, ka satiksmes ministrs Anrijs Matīss iecerējis vietējo ceļu uzturēšanas funkciju ar visu tam paredzēto finansējumu no valsts budžeta nodot pašvaldībām.

"Tas dotu iespēju pašvaldībām pašām lemt, kuru ceļu ziemā tīrīt katru dienu un kuru varbūt netīrīt," intervijā "Latvijas Avīzei" norādījis ministrs.

Matīss skaidro, ka 500 kilometriem ceļa valsts budžetā ir paredzēts noteikts finansējums.

"Pēc normatīviem valstij ir jānodrošina šo 500 km attīrīšana no sniega vismaz četras reizes sezonā. Pašvaldība, pārņemot konkrēto ceļu tīklu savā pārziņā, varētu lemt citādi - pieci km, kas ved uz skolu un ambulanci, tīrīt katru dienu, bet 300 km vispār netīrīt. Pašvaldība vislabāk zina vietējo vajadzības," sacījis ministrs.

Pēc Matīsa teiktā, Madonas novada domes priekšsēdētāju Andreju Ceļapīteru (V) šī ideja ir ieinteresējusi, un viņš esot gatavs pamēģināt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)