Banner 980x90

KNAB soda Talsu novada pašvaldības izpilddirektora vietnieci Kaļinku par naudas balvas izmaksu sev

Rīga, 8.marts, LETA. Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sodījis Talsu novada pašvaldības izpilddirektora vietnieci Ingunu Kaļinku par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā - naudas balvas izmaksu sev -, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

KNAB izvērtējis Kaļinkas 2018.gada augustā sagatavoto un parakstīto rīkojumu "Par naudas balvas izmaksu Talsu novada XXVI Vispārējiem latviešu dziesmu un XVI deju svētku darba grupas locekļiem". Birojs konstatējis, ka izpilddirektora vietniece veica ar valsts amatpersonas amata pienākumiem saistītas darbības, kas ietekmēja vai varēja ietekmēt viņas personiskās un mantiskās intereses, interešu konflikta situācijā un pārkāpa likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteiktos ierobežojumus.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka KNAB pārbaudi sācis, jo rīkojums paredzēja arī 590 eiro naudas balvas izmaksu pašai Kaļinkai.

Par valsts amatpersonas funkciju veikšanu interešu konflikta situācijā Kaļinka janvāra beigās saukta pie administratīvās atbildības un sodīta ar naudas sodu. Konkrētais Administratīvo pārkāpumu kodeksa pants paredz naudas sodu no 70 līdz 350 eiro, atņemot tiesības ieņemt valsts amatpersonas amatus vai bez tā. Taču ne KNAB, ne pati Kaļinka aģentūrai LETA soda apmēru neatklāja.

Novada pašvaldības izpilddirektora vietniece KNAB lēmumu par sodu ir pārsūdzējusi, tāpēc tas nav stājies spēkā. Savu argumentāciju Kaļinka aģentūrai LETA nevēlējās komentēt.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)