Banner 980x90

Kūdras ražotājs "Pindstrup Latvia" kāpinājis apgrozījumu un peļņu

Talsi24.lv
Talsi24.lv

Kūdras ražošanas uzņēmums SIA "Pindstrup Latvia" šajā finanšu gadā strādājis ar 53 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 20% pieaugums salīdzinājumā ar 44 miljoniem iepriekšējā finanšu gadā, liecina SIA "Firmas.lv" informācija.

Savukārt uzņēmuma peļņa augusi par 39% - no 3,81 miljona pērn līdz 5,29 miljoniem šogad.

Uzņēmuma finanšu gads ilga no 2014.gada 1.oktobra līdz šā gada 30.septembrim.

"Pindstrup Latvia" vadības ziņojumā teikts, ka situācija kūdras substrātu tirgū pasaulē vēl arvien ir labvēlīga. Kompānijas plānos joprojām ir gabalkūdras ražošana, sortimenta pilnveidošana un pārdošanas apjomu palielināšana eksporta tirgiem.

Kompānija arī turpmāk veiks ieguldījumus pamatlīdzekļos, lai nostiprinātu ražošanas bāzi turpmākajiem ražošanas periodiem.

Kā ziņots, "Pindstrup Latvia" pagājušā nedēļā saņēma ekonomikas ministres Danas Reiznieces-Ozolas (ZZS) īpašo balvu par labi apmaksātu darbvietu radīšanu.

Ministres speciālbalva uzņēmumam tika pasniegta, jo "Pindstrup Latvia" šajā gadā radījis visvairāk labi apmaksātu darbvietu. "Pindstrup Latvia" šī gada deviņos mēnešos ir radījis 466 jaunas darbvietas, un vidējais atalgojums uzņēmumā ir 810,55 eiro.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja ekonomikas ministres pārstāvis Arno Pjatkins, "Eksporta un inovācijas balvas 2015" ceremonijā Reizniece-Ozola "Pindstrup Latvia" pasniegusi savu īpašo balvu - šaha galdiņu.

"Pindstrup Latvia" reģistrēts Talsos 2004.gadā, uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 658 168 eiro. Tā kūdras ieguves vietas atrodas Saldus novada Lutriņu un Zirņu pagastā, Kandavas novada Vānes pagastā, Aizputes novadā, Pāvilostas novada Vērgales pagastā, savukārt kūdras pārstādes rūpnīca atrodas Ķekavas novada Baložos.

Uzņēmuma kapitāldaļas pilnībā pieder Dānijā reģistrētajai "Pindstrup Mosebrug", un pārdots tiek mātessabiedrībai un radniecīgajai sabiedrībai "Pindstrup Mosebrug" Spānijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)