Banner 980x90

Lācarus kļūst par Talsu novada domes priekšsēdētāju - papildināts

Plkst.14.48 ziņa papildināta sākot no 3.rindkopas

Talsu novada domes jaunā sasaukuma pirmajā sēdē pirmdien par novada domes priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts Aivars Lācarus, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv pavēstīja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede.

Lācarus šim amatam tika virzīts kā vienīgais kandidāts, un Talsu novada domes priekšsēdētāja amatā viņš ievēlēts vienbalsīgi, visiem 17 deputātiem balsojot "par".

Kā informē Priede, par Talsu novada domes priekšsēdētāja 1.vietnieku vienbalsīgi ievēlēja Normundu Tropiņu, kurš atbildēs par administratīvajiem, finanšu, attīstības, starptautisko sakaru un tautsaimniecības jautājumiem. Domes priekšsēdētāja 1.vietnieks pilda domes priekšsēdētāja pienākumus domes priekšsēdētāja prombūtnes laikā vai viņa uzdevumā.

Savukārt par Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieci ar 16 balsīm "par", vienu balsi "pret" (balsojot vienam deputātam Miervaldim Krotovam), ievēlēja Sandru Pētersoni, kuras atbildībā būs izglītības, kultūras, sporta, sociālie un veselības jautājumi.

Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieku amati ir algoti.

Pašvaldības pārstāve norāda, ka kopumā sēdes darba kārtībā tika izskatīti seši jautājumi:
* informācija par pašvaldību vēlēšanu rezultātu apstiprināšanu;
* balsu skaitīšanas komisijas izveide Talsu novada domes priekšsēdētāja vēlēšanām;
* Talsu novada domes priekšsēdētāja vēlēšanas;
* Grozījumi saistošajos noteikumos Nr.2 "Talsu novada pašvaldības nolikums";
* Talsu novada domes priekšsēdētāja vietnieku vēlēšanas;
* Talsu novada domes pastāvīgo komiteju izveidošana.

Talsi24.lv jau vēstīja, ka pašvaldības vēlēšanās Talsu novadā par uzvarētāju ir kļuvusi "Talsu novada attīstībai".

Tāpat Talsi24.lv jau vēstīja, ka Talsu novadā kopumā nobalsojuši 8683 vēlētāji, kas ir 32,6% no kopējā balsstiesīgo skaita.

Talsi24.lv jau vēstīja, ka līdzšinējais Talsu novada domes deputāts, kurš ievēlēts arī jaunajā domes sasaukumā - Lācarus pašvaldības vēlēšanās saņēmis 1188 "plusiņus". Lācarus svītrots 286 reizes, savukārt 1194 vēlēšanu zīmēs par viņu nav izdarītas nekādas atzīmes. Kopumā viņš saņēmis 4264 balsis un jaunajā sastāvā ievēlēts kā pirmais no savas partijas, kaut gan partijas "Talsu novada attīstībai" sarakstā startēja ar trešo kārtas numuru.

Tāpat Talsi24.lv jau vēstīja, ka 14.martā, Talsu novada domes priekšsēdētājas amatā tika ievēlēta Daiga Feldmane. Savukārt kā Talsi24.lv jau vēstīja, pirms tam no novada vadītāja amata tika atbrīvots Miervaldis Krotovs. Seši opozīcijas deputāti, iesniedzot pieprasījumu par neuzticības izteikšanu domes priekšsēdētājam, bija norādījuši, ka Krotovs pārāk daudz uzticoties pašvaldības kapitālsabiedrību vadītājiem un nepamierinoši pildot kapitālsabiedrību kapitāldaļu turētāja pienākumus, līdz ar to pašvaldības uzņēmumu darbība netiekot pietiekami uzraudzīta un kontrolēta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)