Banner 980x90

Līdz aprīlim lems ar sporta kompleksa iespējamo būvniecības vietu Talsos

Rīga, 26.okt., LETA. Talsu novada domes deputāti ir nolēmuši sākt multifunkcionālā sporta kompleksa tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādi, kā arī līdz nākamā gada aprīlim cer saņemt ieteikumus sporta kompleksa būvniecības vietai, aģentūru LETA informēja Talsu novada pašvaldības pārstāve Inita Fedko.

Aizvadītā gada septembrī Talsu iedzīvotāju iniciatīvas grupa vērsās Talsu novada pašvaldībā, rosinot pilsētā uzcelt multifunkcionālu sporta kompleksu, kas ietvertu hokeja halli un peldbaseinu.

Ieceres realizēšanai jau aizvadītajā gadā izveidota darba grupa. Šajā laikā notikušas astoņas darba grupas sanāksmes, tikšanās ar speciālistiem Somijā par energoefektīvāko tehnoloģiju izmantošanu, veikta pašvaldības un citu zemes īpašumu apzināšana, vērtēta to atbilstība no pilsētplānošanas un pieejamības aspektiem, notikušas konsultācijas ar speciālistiem par būves novietojuma ietekmi uz pilsētas attīstību, daļēji izvērtēti finansēšanas modeļi un apmeklētas ledus halles un peldbaseini Latvijā un kompleksas sporta būves Somijā, tikšanās ar hokeja un peldēšanas federāciju pārstāvjiem, izvērtētas iepriekš pieļautās kļūdas un apzināti nepieciešamie parametri šāda tipa būvēm.

Ir sākta projektēšanas uzdevuma izstrāde metu konkursam un būvprojektam, kā arī pakāpeniski tiek sagatavots darba uzdevums tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādei un turpinās būvniecības vietu izvērtēšana.

Lai darbs ritētu uz priekšu, Talsu novada domes sēdē deputāti lēma multifunkcionālo sporta kompleksa būvniecību iekļaut Talsu novada attīstības programmas investīciju plānā un ķerties pie tehniski ekonomiskā pamatojuma izstrādes vismaz divām iespējamajām objekta atrašanās vietām, iekļaujot novietnes variantu izvērtējumu. Savukārt līdz nākamā gada 30.aprīlim darba grupai jāinformē Talsu novada domes deputātus par piemērotākajām objekta atrašanās vietām un jāsagatavo lēmuma projekts apstiprināšanai domē.

Tiklīdz būs pieņemts lēmums par sporta kompleksa iespējamo būvniecības vietu, tā būs jāuzsāk arhitektoniskā metu konkursa un tehniskās dokumentācijas sagatavošana.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)