Banner 980x90

LZS priekšsēdētājs: Talsu novada deputāti nolēmuši strādāt, nevis radīt jucekli ar ārkārtas vēlēšanām

Rīga, 12.jūl., LETA. Talsu novada domes deputāti nolēmuši, ka pareizāk ir strādāt, nevis radīt jucekli ar ārkārtas vēlēšanu rīkošanu, aģentūrai LETA pauda Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs Armands Krauze.

Tā politiķis komentēja to, ka Talsu novada domes priekšsēdētājs Dainis Karols (LZS) saglabājis savu amatu domes sēdes balsojumā.

Krauzes ieskatā, ja opozīcijai būtu izdevusies varas maiņa, tad jauns priekšsēdētājs netiktu ievēlēts un būtu jārīko ārkārtas vēlēšanas. Secināms, ka deputāti izšķīrušies neradīt šādu jucekli, kas izraisītu papildu izdevumus, kā arī neskaidrības iedzīvotājiem, pauda politiķis.

LZS priekšsēdētājs prognozēja, ka darbs domē ir nostabilizējies uz ilgāku laiku, bet viņš nezina, vai nebūs mēģinājumi no opozīcijas puses atkal rosināt balsojumu par neuzticības izteikšanu domes priekšsēdētājam.

Krauze pauž, ka opozīcijas pārmetumi par caurspīdīguma trūkumu domes darbā esot nepamatoti, savukārt saistībā ar kapitālsabiedrībām pastāvīgi nepieciešams strādāt pie pārvaldības uzlabošanas.

Kā ziņots, Karols saglabājis savu amatu, jo Daiga Feldmane (LRA), kura iepriekš parakstījusi pieprasījumu par neuzticības izteikšanu novada mēram, balsojumā savu viedokli mainīja.

Karola atbrīvošanu 11.jūlija domes sēdē atbalstīja astoņi deputāti, bet deviņi bija pret šādu lēmumu.

Deputāti, kas atbalstījuši Karola atbrīvošanu no amata, viņam pārmetuši vājo kapitālsabiedrību pārvaldību, caurspīdīguma trūkumu domes darbā. Karols gan uzsvēra, ka domes darbs pēdējā laikā padarīts par atklātu, ir nodrošināta sēžu dokumentu pieejamība, domes sēdes tiek translētas tiešraidēs.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)