Banner 980x90

Mērsraga osta janvārī apkalpo vairāk kuģu

2013.gada janvāra mēnesī osta apkalpoja 13 kuģus, kas ir par diviem kuģiem vairāk nekā 2012.gada janvārī, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv pavēstīja Mērsraga ostas pārvaldnieks Jānis Budreika.

Šā gada pirmajā mēnesī ostā pārkrāva 43,2 tūkstošus tonnu kravu, savukārt 2012.gada janvārī ostā pārkrauti 41,2 tūkstoši tonnu - kravu apgrozījums Mērsraga ostā salīdzinājumā ar 2012.gada janvāri ir palielinājies par diviem tūkstošiem tonnu. Tostarp pārkrauts 13,4 tūkstoši tonnu apaļkoku, 5,6 tūkstoši tonnu koksnes šķeldas, 8,8 tūkstoši tonnu koksnes granulu, 5,4 tūkstoši tonnu asfalta šķembu maisījuma, 9,6 tūkstoši tonnu akmens šķembu un 0,4 tūkstoši tonnu nozvejoto zivju.

"Neskatoties uz to, ka Mērsraga ostas pārvalde nevar izmantot jaudīgāko no saviem velkoņiem "Henriks", jo tas atrodas remontā Ventspilī, janvāra mēnesi ostas darbinieki nostrādāja ļoti profesionāli un veiksmīgi apkalpoja visus kuģus, kas vēlējās ienākt Mērsraga ostā,"informē Budreika.

Mērsraga osta ir viena no Latvijas mazajām ostām. Satiksmes ministrijas apkopotā informācija liecina, ka ostā pērn gadā kopumā apkalpoja 443 300 tonnas kravu, kas ir par 1,9% vairāk nekā 2011.gadā, kas ierindo Mērsragu otrajā vietā pēc pārkrauto kravu apjoma mazo ostu vidū - uzreiz aiz Skultes ostas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)