Banner 980x90

Mērsraga ostas robežas plāno būtiski paplašināt

Izsludināti normatīvo aktu grozījumi, kas paredz Mērsraga ostas robežu paplašināšanu no līdzšinējiem 78 hektāriem līdz 600 hektāriem, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv pavēstīja Satiksmes ministrijas (SM) sabiedrisko attiecību speciālists Rolands Rumba.

To paredz ceturtdien, 14.martā, valsts sekretāru sanāksmē izsludinātais Ministru kabineta (MK) noteikumu projekts "Noteikumi par Mērsraga ostas robežu noteikšanu".

Lai realizētu Mērsraga ostas ieceri paplašināt ostas teritoriju jūras virzienā, Mērsraga dome pieņēma lēmumu mainīt ostas robežas, kas nosaka ostas teritorijas kopplatību 600 hektāru lielumā. Izmaiņas paredz, ka ostas zemes platība paliek nemainīga - 47,65 hektāri, bet ūdeņu teritorija no līdzšinējiem 30,7 hektāriem tiek paplašināta līdz 552,35 hektāriem.

Ministrijā skaidroja, ka Mērsraga ostas teritorijas paplašināšana ir nepieciešama, lai varētu realizēt ostas attīstību saskaņā ar Mērsraga ostas attīstības stratēģiju 2010.-2015.gadam. Realizējot stratēģiju, ir īstenoti praktiski visi plānotie pasākumi, izņemot industriālā parka izveidi ar mērķi veicināt uzņēmējdarbībās attīstību Ziemeļkurzemes reģionā. Ieceres realizēšanai nepieciešama būtiska ostas teritorijas paplašināšana.

Paplašinātajā ostas teritorijās būs iespējams pagarināt pieejas kanālu ostai, kas ietvers padziļināšanas, krastu nostiprināšanas un piestātņu rekonstrukcijas darbus. Rezultātā ostā varēs apkalpot lielākas tonnāžas kuģus. Tāpat tiks izveidota jauna grunts novietne, kurā tiks izvietotas smiltis no ikgadējiem Mērsraga ostas padziļināšanas darbiem.

Lai MK noteikumu projekts "Noteikumi par Mērsraga ostas robežu noteikšanu" stātos spēkā, tas vēl būs jāapstiprina valdībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)