Banner 980x90

Mērsraga pludiņmakšķerēšanas kauss ceļo uz Priekules novadu

13.oktobrī Ķūļciema kanālā notika Mērsraga kausa izcīņa pludiņmakšķerēšanā meistaru klasē. Čempiona kauss šoreiz aizceļoja uz Priekules novadu, pilsētas informācijas portālam Talsi24.lv atklāja Mērsraga novada sporta organizators Ivars Indruškevičs.

Sacensības atšķirībā no tautas klases, kur makšķernieki var brīvi pārvietoties gar ūdenstilpni loma meklējumos atšķiras ar to, ka sportisti makšķerē ierobežotā ūdenstilpnes garumā - 10 metros katrs. Vieta, jeb sektors tiek izlozēts un atkarībā no izlozētās vietas specifikas makšķerniekam jāparāda visa sava meistarība un jāliek lietā sava pieredze, lai spētu pielāgoties izlozētajai vietai nosakot gan vietas dziļumu, gan straumi, gan citas ūdenstilpnes īpatnības. Sacensības tika organizētas divos posmos, katrs posms ilga trīs stundas.

Tiek dots pirmā posma starts un gaisā dzird makšķerkātu švīkoņu, kas pavada kārtējo ēsmas nogādāšanu ūdenī. Paretam dzirdams kāds priecīgs izsaukums izvelkot lomu, bet pārsvarā visi iegrimuši saspringtā savu makšķerkātu pludiņu hipnozē ar domu tūlīt būs.

Pēc pirmā posma makšķernieki nodod savus lomus tiesnešu ziņā un ieturas pie uzklātā galda. Zivis nav pārāk lutinājušas makšķerniekus, bet noskaņojums visiem labs, gaisā virmo specifiski makšķernieku joki un pēc spēku uzņemšanas vīri dodas noslēdzošajā cīņā otrajā posmā.

Noslēdzoties sacensībām un nosverot iegūtos lomus noskaidrojas, ka pirmais un Mērsraga kausa ieguvējs ir Ivs Brūders no Priekules novada, otrais Igors Kude no Talsu novada, bet trešajā vietā Juris Bleiders, kas kūrē makšķerēšanas sportu Talsu novadā. Lielāko zivi no kanāla izvilinājis Aigars Rudziks – tās svars 0,205 kg. Labākais no mūsējiem Janeks Dvoreckis, viņam piektā vieta.

Sacensību rezultātus iespējams apskatīt šeit.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)