Banner 980x90

Mežizstrādātāja "Krauzers" apgrozījums pērn pieauga par 31,3%

Rīga, 2.maijs, LETA. Mežizstrādātājs "Krauzers" pagājušajā gadā strādāja ar 22,075 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 31,3% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas peļņa pieauga par 16,8% - līdz 488 266 eiro, liecina informācija "Firmas.lv".

Uzņēmuma vadības ziņojumā teikts, ka kompānijas vadības galvenie mērķi aizvadītajā gadā bija palielināt apgrozījumu par 5% un rentabilitāti par 10% salīdzinājumā ar 2017.gadu. Taču izdevās sasniegt vēl labākus rezultātus nekā plānots, jo kompānijas apgrozījums aizvadītajā gadā pieauga par 31,3%, bet rentabilitāte - par 16,7%.

Kompānijas vadība norāda, ka, investējot finanšu līdzekļus kokmateriālu pārstrādes procesā un izmantojot koksnes piegādes ķēdes sertifikātu, uzņēmums palielināja saražoto zāģmateriālu produkcijas apmēru. Apgrozījuma pieaugumu devusi arī zāģmateriālu un apaļkoku tirdzniecība Eiropas Savienības tirgos. Aizvadītajā gadā kompānija sāka eksportēt zāģmateriālus un apaļkokus uz Āzijas valstīm.

Kokmateriālu transporta pakalpojumus "Krauzers" aizvadītajā gadā sniedza valsts AS "Latvijas valsts mežiem", kā arī nodarbināja kokvedēja sastāvus savā mežistrādē. Kokmateriālu transporta nozarē pērn salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu uzņēmuma apgrozījums ir samazinājies par 5,5%, kas bija cieši saistīts ar degvielas cenu izmaiņām - degvielas cenām samazinoties, samazinājās arī pakalpojuma cena.

Šķeldas ražošanas nozarē kompānijas vadība pērn bija iecerējusi iegūt jaunus sadarbības partnerus Eiropas Savienības tirgū, ko neizdevās īstenot, bet kompānija veiksmīgi noslēdza piegādes līgumus ar vietējā tirgus dalībniekiem un tādējādi uzņēmuma apgrozījums šajā darbības jomā palielinājās salīdzinājumā ar 2017.gadu.

"Krauzers" turpināja iepriekšējā gada iesāktās investīcijas kokmateriālu pārstrādes procesā, tajā skaitā zāģētavas attīstībā. Kompānija ekspluatācijā ir nodevusi kokmateriālu žāvēšanas kalti un iegādājusies ražošanas iekārtas, lai automatizētu un atvieglotu darbu malkas ražošanā. Zāģmateriālu tirdzniecībā kompānija regulāri strādāja pie jaunu klientu piesaistes. Tāpat aizvadītajā gadā kompānija investēja pamatlīdzekļu atjaunošanā, nomainot kokvedēja sastāvus un iegādāties jaunu traktoru un šķeldotāju, kā arī nomainot forvarderu.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2017.gadā kompānija strādāja ar 16,81 miljona eiro apgrozījumu un 418 084 eiro peļņu.

Mežizstrādes uzņēmums "Krauzers" ir dibināts 1998.gadā. Tā apmaksātais pamatkapitāls ir 644 700 eiro, bet tā īpašnieki ir Andis Araks (50%) un Kaspars Eihe (50%).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)