Banner 980x90

Mežizstrādes uzņēmuma "Krauzers" apgrozījums pērn - 12,33 miljoni eiro

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Talsu novada mežistrādes uzņēmums SIA "Krauzers" pagājušajā gadā strādājis ar 12,33 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir 15% samazinājums salīdzinājumā ar 14,59 miljonu apgrozījumu pirms gada, liecina "Firmas.lv" informācija.

Uzņēmuma peļņa samazinājusies trīskārt - no 449 061 eiro 2014.gadā līdz 127 660 eiro pērn.

Kā norādīts vadības ziņojumā, sabiedrība pērn turpināja jau iepriekš noslēgto līgumu ar AS "Latvijas Valsts meži" par kokmateriālu pārvadāšanu, kā arī nodarbināja kokvedēju sastāvus savā mežizstrādē. Kokmateriālu transporta nozarē pārvestais apjoms saglabājies pērnajā līmenī, taču apgrozījums samazinājies, jo, krītot degvielas cenai, samazinājās arī pakalpojuma cenas.

Šogad rentabilitātes palielināšanas nolūkā sabiedrība plāno investēt kokvedēju sastāvā un šķeldas ražošanas iekārtās, kā arī attīstīt kokmateriālu pārstrādes procesu.

SIA "Krauzers" dibināta 1998.gadā Talsu novada Laidzes pagasta "Jaunkrūzās", tās pamatkapitāls ir 644 700 eiro, nodarbināto skaits - 95 darbinieki.

Uzņēmuma galvenie darbības veidi ir transporta pakalpojumi, mežistrāde, kokmateriālu iepirkšana un pārdošana.

"Krauzera" īpašnieki ar 50% kapitāldaļu katrs ir Kaspars Eihe un Andis Araks.

"Krauzers" ir arī viens no mežizstrādes industrijas topa līderiem "Latvijas tālruņa", "Firmas.lv" un aģentūras LETA biznesa portāla "Nozare.lv" veidotajā "Latvijas biznesa gada pārskatā 2015".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)