Banner 980x90

Muzejā atklās ikgadējo Talsu mākslinieku darbu izstādi

Otrdien, 15. aprīlī, dienā, kad gandrīz pirms 100 gadiem - 1917.gadā - Talsu miests kļuva par pilsētu, Talsu novada muzejs atklās ikgadējo Talsu mākslinieku darbu izstādi, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada muzeja galvenā speciāliste mākslas jautājumos Guna Millersone.

Mākslinieku savienības prezidents Igors Dobičins, aicinot uz dalību vienīgajā Rīgas šo dienu izstādē, dziļdomīgi saka: "Laiks nosaka, ka ir pienācis cilvēcisko kaislību, satura un radoša gara brīdis. Vai turpināsim tiražēt ierastās ābečnieku formulas vai sagaidīsim nobrieduša pilsoņa un mākslinieka cienīgu sniegumu?" Skan jau atbildīgi, bet, vienalga, mēs - nobrieduši pilsoņi - nevaram vairs tik nacionāli nozīmīgu un pozitīvu kultūras pasākumu kā Mākslas dienas sarīkot. Notiek daudz kas cits un savādāk, bet mūsu pusē pavasara kopizstādes atklāšana 15.aprīlī ir diena mākslai jau daudzus gadus. Šogad tā būs radoša un atraktīva visas dienas garumā.

Plkst.10.00 un 13.00 Talsu tautas namā uzstāsies 70 dāņu jaunieši no Lejres komūnas ar mūziklu "Grease"(tauki), bet plkst.15.00 Radošajā sētā RTU Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes 3.kursa studenti aizstāvēs savus kursa darbus "Talsu Centra rekonstrukcija", interesentiem būs iespējams iepazīties ar jauno arhitektu idejām mūsu pilsētvidei.

Plkst.16.30 turpat Radošajā sētā būs spēles ar vārdiem un dzejas gleznu radīšana kopā ar Talsu dzejniekiem.
Savukārt dienas noslēgumā, plkst.18.00 Talsu novada muzeja pasākumā līdz ar kopizstādes atklāšanu notiks arī ikgadējās Talsu novada pašvaldības Ž. Sūniņa prēmijas vizuālajā mākslā pasniegšana kādam Talsu māksliniekam un ukraiņu mākslinieces Annas Bulkinas (Ļvova) gleznu izstādes atklāšana. Šo vakaru kuplinās Ventspils ukraiņu kultūras-apgaismības biedrības "Kobzarj" ansambļa "Mrija" a`capella dziedājums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)