Banner 980x90

Muzejā būs skatāmas Latvijā audzētas vīnogas un vīni

No 5. līdz 8.septembrim Talsu novada muzeja Balkona zālē būs apskatāmas Latvijā audzētas vīnogas un dažādi vīni. Izstādes "Vīnogas un vīndarība Latvijā" atklāšana paredzēta ceturtdien, 5.septembrī, plkst.16.00 Talsu novada muzeja Balkona zālē, pilsētas informācijas portāls Talsi24.lv uzzināja Talsu novada muzejā.

Izstādes atklāšanā tās apmeklētājiem būs iespēja tikties ar vīnogu audzētājiem, saņemt konsultācijas par vīnogu šķirņu labāko izvēli, slimību apkarošanu, vīnogulāju kopšanu, kā aŗi noklausīties Edgara Zihmaņa lekciju par vīnogu audzēšanu un vīna gatavošanu mājas apstākļos. Izstādes atklāšanas laikā - ieeja bez maksas.

Būs aplūkojamas gan labi pazīstamas, gan jaunas vīnogu šķirnes. Izstādes apmeklētājiem būs iespēja iepazīt arī Latvijas vīnus. Būs tradicionālie - no vīnogām gatavotie, kā arī dažādi neparasti vīni, kādus, piemēram, gatavo mūsu novadnieks Varis Baņģieris.

Izstādē "Vīnogas un vīndarība Latvijā" piedalīsies: Edgars Zihmanis (Tērvete), Gunta Niedra (Tukuma novads), Anda Bērziņa (Sabile), Smaida Dzērve (Sabile) un Varis Baņģieris (Laucienes pagasts). 

Mums parasti ar vīnogām, kuras izaudzētas Latvijā, saistās mazas, skābas odziņas. Tāpēc daudziem būs pārsteigums, cik kvalitatīvas, skaistas, lielas un garšīgas vīnogas ir iespējams izaudzēt Latvijas klimatiskajos apstākļos. Galvenais ir izvēlēties piemērotu šķirni ar ziemcietību vismaz līdz -25°C. Protams, svarīgi ir neaizmirst, ka vīnogas jāstāda saulainā dienvidu pusē un rudenī ir ļoti svarīgi pareizi apgriezt vīnkokus. Par pareizu apgriešanu un piemērotajām šķirnēm interesenti varēs uzzināt 5.septembra lekcijā.


Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)