Banner 980x90

Muzejā skatāma izstāde "Dziesmu svētki. 1945. – 1948.gads"

Gaidot XXV Vispārējos latviešu dziesmu un XV deju svētkus, Talsu novada muzejs sagatavojis izstādi "Dziesmu svētki. 1945. – 1948.gads", pilsētas informačijas portāls Talsi24.lv uzzināja Talsu novada pašvaldībā.

Izstāde veidota dziedāšanas tradīciju un Dziesmu svētku attīstībai veltītajā ciklā. Iepriekšējā izstāde "Mosties ar dziesmu!" parādīja pirmos korus, kas radušies mūsu apkārtnē un piedalījušies Dziesmu svētkos jau 1873.gadā ( piem., Ārlavas koris - dibināts 1858.g.). Tur bija redzams, kā mūsu apkārtnes ļaudis gatavojās un līdzdarbojās visos Dziesmu svētkos līdz 1940.gadam.

Veidojot Dziesmu svētku izstādi nav iespējams parādīt visu svētku daudzslāņainību. Izstādē praktiski netiek parādīta svētku mākslinieciskā puse-repertuārs, komponisti, jaunrade. Gribot negribot atspoguļojas sociālpolitiskā funkcija, jo padomju periodā visi Dziesmusvētki ir ļoti politizēti – pieskaņoti kādam valstiski svarīgam politiskam notikumam. Taču svētkos visspilgtāk izpaužas pilsoniskās komunikācijas un brīvprātīgās līdzdarbošanās prieks kā no dalībnieku, tā skatītāju puses. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)