Banner 980x90

Nedēļas laikā "ZZ čempionātam 2013" pieteikušies vairāk nekā 16 000 skolēnu

Nedēļas laikā kopš "ZZ Čempionāta 2013" atklāšanas, sacensībām ir pieteicies rekordliels skolēnu skaits - 16 550, kas ir par ceturto daļu vairāk nekā identiskā laikā posmā pērn, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja "ZZ čempionāta" sabiedrisko attiecību konsultante Kristiāna Tumena.

Kopumā no visas Latvijas pieteikušās jau 760 klases. "ZZ Čempionāts", kas ir Latvijā lielākās sporta un prāta spēles jauniešiem norisinās jau septīto gadu pēc kārtas un to organizē Zelta Zivtiņa sadarbībā ar jauniešu organizāciju "Avantis".

Aktīvākie skolēni ir Rīgas reģionā, no kura pieteikušās jau 215 klases, savukārt otro vietu pagaidām ieņem Vidzeme ar 183 klasēm un trešajā vietā ir Kurzeme ar 145 klasēm. No Zemgales un Latgales attiecīgi ir pieteikušās 115 un 102 klases. Pieteikumu skaits katru dienu pieaug un pašlaik reģistrēto dalībnieku skaits jau pārsniedz 17 000. Sagaidāms, ka šogad izdosies atkārtot pērn sasniegto rekordu ar 1900 klasēm.

Pieteikt savu klasi sacensībām radošos un netradicionālos sporta veidos iespējams vēl līdz 10.aprīlim, reģistrējoties www.zzcempionats.lv. "ZZ Čempionāts 2013" ir veltīts diviem elementiem - Spēkam un Prātam - kuru mijiedarbība ir būtiska skolēnu vispusīgai attīstībai. Piesakot klasi čempionātam, nepieciešams izpildīt arī radošo uzdevumu - radīt pilnīgi jaunu sporta veidu, kurā apvienots kā prāts, tā arī spēks. Kā ierasts ZZ Čempionāts norisināsies trīs posmos un dalībnieki startēs trīs klašu grupās: 4. - 5., 6. - 8. un 10. - 11.klases.

Labākie radošo uzdevumu veicēji tiksies ZZ Čempionāta pusfinālos - 30.aprīlī Daugavpilī, 3.maijā Madonā, 7.maijā Dobelē, 10.maijā Kuldīgā un 14.maijā Rīgā. Pusfinālos piedalīsies radošākās klases, kas kopā ar klasesbiedriem radīs un laikus iesniegs mājasdarba uzdevumu. Pusfinālu spēcīgākās un atjautīgākās klases piedalīsies lielajā finālā Rīgā, kur cīnīsies par vērtīgām balvām.
Tām klasēm, kas pusfinālā netiks, tiks dota otra iespēja - izpildot čempionāta uzdevumu mājas lapā jeb piedaloties Online ZZ Čempionātā, labākajām klasēm katrā vecuma grupā būs otra iespēja saņemt ceļazīmi uz lielo finālu Rīgā.

Kamēr norisinās pieteikšanās "ZZ Čempionātam 2013", sabiedrībā pazīstami sportisti un mūziķi dodas skolu tūrē Radi savu sporta veidu, kuras ietvaros dažādās Latvijas skolās līdz pat aprīļa vidum vada radošās sporta stundas un iedvesmo skolēnus mājas darba izpildei, demonstrējot tādus pašu radītos sporta veidus kā Nošmešana un Improvizācijas rallijs.

ZZ Čempionāts ir lieliska tradīcija, kas aizsākusies 2007.gadā un ik gadu tā dalībnieku skaits ir turpinajis augt. 2012.gadā čempionātam pieteicās jau 1900 klases, apvienojot aptuveni 60 000 skolēnu. Kopumā pērn ZZ Čempionātā piedalījās vairāk nekā 85% Latvijas skolēnu no 4.- 8. un no 10.-11.klasēm, kuras saskaņā ar ZZ Čempionāta nolikumu piedalās sacensībās.

ZZ Čempionātu 2013 vadīs atraktīvā TV seja Ketija Šēnberga un Ielu vingrošanas aizsācējs Latvijā Kaspars Zlidnis, kuri rūpēsies par to, lai cīņa par erudītākās un sportiskākās klases titulu noritētu godprātīgi un būtu kā lielisks piedzīvojums, ko atcerēties ikvienam dalībniekam.

Šī gada uzvarētājiem sarūpētās balvas:
1.vieta visām klašu grupām: CTM velosipēdi visai klasei.
2.vieta visām klašu grupām: SAMSUNG mobilie viedtelefoni visai klasei.
3.vieta visām klašu grupām: biļetes uz Lana Del Ray koncertu visai klasei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)