Banner 980x90

Norvik Banka: no maza uzņēmuma esam izauguši līdz bankai

Pilsētas informācijas portāli Pilseta24.lv sadarbībā ar Firmas.lv no aprīļa vidus piedāvā jaunu publikāciju sēriju, kurā stāsta par Latvijas uzņēmumiem, kas šogad atzīmē 10 vai 20 gadu jubilejas. 

Šoreiz piedāvājam interviju ar AS "Norvik Banka" pārstāvi - sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļas speciālisti Valdu Ķipāni. AS "Norvik Banka" 29.aprīlī atzīmēs 20 gadu jubileju kopš tās dibināšanas 1992.gadā.

Kā bankai pagājuši šie 20 gadi? Kā tajos veicies?
Šo 20 gadu laikā "Norvik Banka" ir augusi, attīstījusies un kļuvusi par nozīmīgu spēlētāju Latvijas finanšu nozarē. Banka licenci bankas darbībai saņēma 1992.gada 29. aprīlī, un kopš šī brīža ir veiksmīgi darbojusies Latvijas un starptautiskajos finanšu tirgos, piedāvājot finanšu pakalpojumus plašam klientu lokam – no fiziskām personām līdz starptautiskiem industriāliem uzņēmumiem.

No maza uzņēmuma esam izauguši līdz bankai, kas piedāvā pilnu pakalpojumu spektru  vienā no lielākajiem klientu apkalpošanas tīkliem Latvijā -7 filiālēs un 72 norēķinu grupās visā Latvijā un modernā internetbankā. Šobrīd "Norvik Bankā" strādā vairāk kā 600 darbinieku un savus pakalpojumus sniedzam vairāk kā 150 tūkstošiem patstāvīgo klientu.

Kas bijuši nozīmīgākie notikumi bankas attīstībā?
Ikviena jauna produkta izstrāde un ieviešana ir mūsu bankai nozīmīgs notikums. Nepārtraukta attīstība padara "Norvik Banku" par līdzvērtīgu konkurentu Latvijas finanšu nozarē. "Norvik Bankas" profesionalitāte un darbība ir novērtēta ne tikai no mūsu klientu, bet arī no ekspertu puses. Tā piemēram, 2006.gadā "Global Finance" atzina "Norvik Banku" par labāko Latvijas banku nominācijā "The best emerging market banks 2006", kā arī vairākus gadus pēc kārtas esam saņēmuši prestižo "JP Morgan" atzinību un apbalvojumu par kvalitatīvi izpildītiem naudas pārvedumiem.  Nu jau vairāk kā  trīs gadus, "Metasite Business Solutions" ir ierindojis "Norvik Bankas" internetbanku "eNORVIK"  labāko internetbanku augšgalā .

Ar kādām grūtībām nācies saskarties?

Mainīgie apstākļi starptautiskā un Latvijas finanšu tirgū 2008.gadā, "Norvik Bankai" lika mobilizēties un pieskaņoties tirgus tendencēm, un, pateicoties konservatīvai risku politikai, kā arī lojāliem klientiem un zinošiem darbiniekiem, esam kļuvuši stiprāki, stabilāki un pieredzes bagātāki.

Varbūt jau zināmi kādi nozīmīgi nākotnes plāni turpmākais attīstībai?
Noteikti turpināsim attīstīties arī nākotnē. Ikdienas strādājam pie mūsu piedāvāto produktu un pakalpojumu pilnveidošanas, lai varētu klientiem piedāvāt kvalitatīvākus un mūsdienīgākus pakalpojumus.

Kā liecina Firmas.lv dati 2010.gadā AS "Norvik Banka" apgrozījums bija 24 345 001 lati, savukārt 2009.gadā 30 742 001 lati. 2009.gadā uzņēmuma peļņa bijusi 3 210 001 latu apmērā. Uzņēmumā 2010.gadā strādāja 662 darbinieki. Dati par 2011.gadu pagaidām nav pieejami.

Firmas.lv dati arī liecina, ka šogad aprīlī 20 gadu jubileju atzīmē arī citi Latvijā pazīstami uzņēmumi: SIA "Latvija Statoil", apdrošināšanas akciju sabiedrība "BALVA", AS "AGROFIRMA TĒRVETE", SIA "OVI", SIA "First Data Latvia", AS "TEHNOINFORM", SIA "Agrofirma Zelta Druva", SIA "SABIEDRĪBA MĀRUPE", SIA "LATVIJAS AMERIKAS TIRDZNIECĪBAS SABIEDRĪBA", SIA "Biosan", SIA "VĪTOLI AMI", AS "MADONA", SIA "VIDES SERVISS", SIA ražošanas komercfirma "NIVIOS-LTD", SIA "Ozolnieku KSDU", SIA "PENKULE", SIA "LAT.B.G.I." un SIA "SZMA".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)