Banner 980x90

Pasaules desmitnieka braucējiem no ZZK dubultuzvara MTB maratonā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Svētdien Talsos SEB kalnu divriteņu MTB 6.posma ietvaros notikušajā Latvijas čempionātā MTB maratonā elites vīru grupā 55km distancē dubultuzvaru svinēja ZZK komanda, jo pārliecinoši pirmās divas vietas izcīnīja tās braucēji, kopīgā finišā Arnim Pētersonam uzvarot, bet Mārtiņam Blūmam ieņemot otro vietu.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Ivars Bācis, tikmēr sieviešu konkurencē triumfēja galvenā favorīte Katrīna Jaunslaviete (Ebike Machine), bet junioriem nepārspēts palika Edvarts Višķers (NN Sporta klubs). Tikmēr "Virši-A" pusmaratonā uzvaru spraigā cīņā ar Lauri Purniņu izcīnīja talsinieks Toms Dinsbergs (HAWAII EXPRESS SCOTT), kamēr līdz trijniekam trīs sekundes pietrūka vēl vienam talsiniekam Naurim Birkentālam, bet 9.vietu vairāk 900 dalībnieku vidū ieguva Kārlis Vanags.

Pirms čempionāta pie favorītiem tika pieskaitīti vairāki MTB braucēji, galvenokārt, ZZK un Sportlife.lv komandu līderi, kā arī pagājušā gada čempions Raivis Zīmelis no "MySport". Netika aizmirsts arī par "Rietumu-Delfin", taču šīs komandas potenciālie godalgu pretendenti no Latvijas pārstāvju vidus ir izteiktāki šosejas braucēji un šajā laikā atrodas treniņnometnē ārzemēs. Talsinieku un organizatoru sarūpētā tehniskā un kalnainā trase, kā arī iepriekšējās dienās un naktī lijušais lietus, padarot trasi dubļainu, par labu nāca tehniskajiem braucējiem no ZZK (Specialized), kuru izredzes līdz ar to vēl vairāk palielinājās. Šādu izteiktāku favorītu statusu Vilmāra Tomsona audzēkņi ar izcīnīto pārliecinošo pirmo un otro vietu arī attaisnoja.

Sacensību sākuma daļā ap 5km pārējo modrību pārbaudīja un izrāvienu uztaisīja Emīls Liepiņš, taču ātri vien "Rietumu-Delfin" pārstāvis tika noķerts. Tad brīdi vēlāk reljefainajā Kamparkalna apkārtnē sekoja Arņa Pētersona atrāviens, kam pārējie nesekoja. ZZK pārstāvis un pasaules čempionāta 5.vietas ieguvējs U23 grupā līderpozīcijās vienatnē nobrauca aptuveni 20km, lielākajam pārsvaram pār tuvākajiem sekotājiem – komandas biedru Mārtiņu Blūmu un "Sportlife.lv" pārstāvi Matīsu Preimani – sasniedzot pusminūti. Distances otrajā pusē, kad otro reizi līderi tuvojās trases tehniskajam posmam Ruduss karjerā, notika izšķirošie notikumi, jo A.Pētersonam piebiedrojās M.Blūms, taču turpat pāris desmit metrus attālumā esot arī M.Preimanim. "Sportlife.lv" labākais braucējs centās dzīties pakaļ abiem līderiem, taču, nesakoties uz centīgajiem mēģinājumiem, Matīsam labi sadarbojošos ZZK braucējus ne tikai neizdevās noķert, bet viņš no abiem atpalika arvien vairāk, pēdējos 15km zaudējot vidēji 4-5 sekundes uz kilometru.

Līdz ar to līdzīgi kā pirms mēneša Latvijas čempionātā MTB krosā Blūms ar Pētersonu finišu sasniedza vienatnē, šoreiz sarindojoties pēc jūlija sākumā pasaules kausa posma Šveicē secības, proti, pirmajam esot PK posma 4.vietas ieguvējam Arnim, bet otrajam – PK posma 9.vietas ieguvējam Mārtiņam. Pirmo divu vietu ieguvēji uzrādīja vienādu laiku – 2:04:33 (26,5km/h). Tādējādi abiem tagad ir pa čempiona titulam MTB krosā (XCO) un MTB maratonā, bet ZZK komanda šogad ir izcīnījusi gan divas uzvaras, gan arī kopumā piecas no sešām godalgotajām vietām abās šajās kalnu riteņbraukšanas disciplīnās.

Pēc pusotras minūtes finišēja bronzas medaļas ieguvējs Matīss Preimanis, nopelnot "Sportlife.lv" bronzu otro gadu pēc kārtas un vienīgo godalgu vīru konkurencē šogad abu MTB disciplīnu vērtējumā. Gandrīz sešas minūtes uzvarētājiem zaudēja Oskars Muižnieks un Pēteris Janevics (abi – Sportlife.lv), kuri tāpat kā LČ MTB krosā un arī pērn MTB maratonā ieņēma attiecīgi 4. un 5.vietu. Līdzvērtīgajā cīņā par sesto vietu piecu braucēju starpā, kurus šķīra 5 sekundes, ātrākais pēdējos metros bija pirmo divu šīs sezonas SEB posmu uzvarētājs un labākais no "Rietumu-Delfin" Dmitrijs Sorokins (+6:58), kurš par divām sekundēm apsteidza 2015.gada čempionu Raivi Zīmeli.

Sievietēm nekāda līdzvērtīga cīņa nesanāca, jo valcēniete Katrīna Jaunslaviete jau sākuma daļā aizbrauca no savām konkurentēm un izcīnīja čempiones titulu arī MTB maratonā, jo pirms mēneša viņa triumfēja MTB krosā. "Ebike machine" braucējai, kas 55km veica 2:33:31, piecas minūtes zaudēja pagājušā gada čempione Lelde Ardava, kas otro gadu pēc kārtas atnesa vienīgo medaļu MTB disciplīnās "Rietumu-Delfin", ņemot vērā gan vīriešu, gan sieviešu konkurenci. 12 minūtes aiz uzvarētājas finišēja un trešo vietu ieguva pērn sudraba medaļu nopelnījusī Ingrīda Šmite, kas "Sportlife.lv" komandai svētdien nopelnīja otro bronzu. Līdz ar to sievietēm pirmajā trijniekā atkal bija tās pašas MTB braucējas, kas pērn, tikai savādākā izvietojumā.

Junioru konkurencē atkal uzvara "NN Sporta klubam", jo pagājušā gada vicečempions un Normunda Noreiko audzēknis Edvarts Višķers, distanci veicot 2:24:48 un par trim minūtēm apsteidzot Niklāvu Boļši (Tandēms/ Dobeles dzirnavnieks"), gāja sava komandas biedra un pagājušā gada junioru čempiona Dāvja Perševica pēdās. Nobraucot nedaudz virs septiņām minūtēm lēnāk par brāli, vēl vienu medaļu Višķeru ģimenei un "NN Sporta klubam" nopelnīja Emīls.

Komandu ieskaitē posmā otro reizi šosezon uzvarēja ZZK, bet neskatoties uz to, ka vienīgajai trīs pārstāvji bija sešiniekā un četri desmitniekā, "Sporltife.lv" palika otrie, bet trijnieku noslēdza "Rietumu-Delfin". Kopvērtējumā līderpozīcijas komandām saglabā 19 251 punktus nopelnījusī "Rietumu-Delfin", no kuras tikai 37 punktus atpaliek "Sportlife.lv", bet 61 punkta attālumā pietuvojusies ZZK. Līdz ar to šo trīs vadošo komandu starpā saglabājas liela intriga, un uzvarētājs noskaidrosies spraigās cīņās pēdējā posmā. Arī individuālajā kopvērtējumā SEB MTB maratonā "Toyota Hybrid" distancē trijniekā ir visas trīs spēcīgākās komandas, jo vadībā ar 4900 punktiem izvirzījies D.Sorokins, par 29 un 34 punktiem apsteidzot O.Muižnieku un Ivaru Prokofjevu no "ZZK", kuram dēļ nelielās apslimšanas vakar bija viens no sliktākajiem rezultātiem šosezon SEBā. Tikmēr pagaidām tikai četros no pieciem kopvērtējumā skaitāmiem posmiem startējušie Blūms ar Pētersonu saglabā iespējas pēdējā posmā Ikšķilē 25.septembrī pakāpties uz trijnieku sezonas kopumā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)