Banner 980x90

Pēterdienā atklās par 2,4 miljoniem eiro jaunuzcelto Rojas brīvdabas estrādi

Rīga, 11.jūn., LETA. Pēterdienā, 29.jūnijā, plkst.19 notiks jaunuzceltās Rojas brīvdabas estrādes - vasaras koncertzāles svinīgā atklāšana "Sapņa piepildījums", aģentūru LETA informēja tās mākslinieciskā vadītāja Madara Aizgrāve.

Brīvdabas estrādi būvēja SIA "A Celtne" par 2 452 012 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Rojas brīvdabas estrāde atrodas dažu metru attālumā no jūras un, lai pasākumu kvalitāti un skatītāju omulību netraucētu Latvijas mainīgie laikapstākļi, tā celta kā atklāta tipa būve ar jumtu visā tās garumā un sienām. Estrādes skatītāju ietilpība ir līdz 1000 sēdvietām un 1000 stāvvietām. Pašlaik Rojas brīvdabas estrādes - vasaras koncertzāles skatuve ir viena no lielākajām skatuvēm Latvijā.

"Jaunā estrāde ir bijis visu rojenieku sapnis vairāk nekā 30 gadu garumā. Beidzot šis sapnis realizējas un estrāde tiks atklāta ar Latvijas Radio Bigbenda svētku koncertu "No The Beatles līdz Ed Sheeren"," stāstīja Aizgrāve.

Šajā koncertā Latvijas Radio Bigbenda mūziķi izpaudīsies gan kā solisti, gan kā aranžētāji, piedāvājot savu skatījumu par populāro mūziku, kas mūs ikdienā pavada ik uz soļa. Šī būs pirmā Latvijas Radio Bigbenda viesošanās Rojā, teica Aizgrāve.

Svētku vakars turpināsies ar atklāšanas zaļumballi kopā ar grupu "Melnraksts". Grupa izpildīs populārākās latviešu dziesmas un melodijas.

Rojas brīvdabas estrāde - vasaras koncertzāle savu pirmo sezonu sāks 5.jūlijā ar muzikālā iestudējuma "Čikāgas piecīši - atgriešanās" pirmizrādi par trimdas ansambli "Čikāgas piecīši". Īpašs moments būs izrādes fināls, kurā aktieriem uz skatuves pievienosies viena no ansambļa dalībniecēm Lorija Vuda - Cinkusa un Rojas popgrupa "Jāņabērni", teica Aizgrāve.

Viņa norādīja, ka jaunajā estrādē būs dzirdamas arī populārākās itāļu operu ārijas, latviešu mūziklu un rokoperu dziesmas, rībinās grupa "Pērkons", viesosies Aija Andrejeva ar draugiem, humora devu varēs iegūt, apmeklējot izrādi "No saldenās pudeles", kā arī estrādē notiks zaļumballes kopā ar grupām "Zvaigžņu lietus", "Roja" un "Miera vējos", un gaidāmi vēl citi pasākumi.

Šogad, 23.augustā, visā Latvijā atzīmēs "Baltijas ceļam - 30". Par godu šim notikumam, Rojas brīvdabas estrādē, notiks pirmatskaņojums koncertstāstam "Es rakstu tavu vārdu: Brīvība".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)