Banner 980x90

"Piejūra" Kandavas un Rojas pārkraušanas stacijās pēc regulatora ieteikuma vairs nepieņems sadzīves atkritumus no iedzīvotājiem

Rīga, 9.apr., LETA. Ņemot vērā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) ieteikumu, pašvaldību SIA "Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība "Piejūra" no 1.maija Kandavas un Rojas pārkraušanas-šķirošanas stacijās vairs nepieņems iedzīvotāju ieviestos nešķirotos sadzīves atkritumus, noskaidroja aģentūra LETA.

SPRK pārstāve Ieva Bethere skaidroja, ka uz pārkraušanas stacijām nešķiroti sadzīves atkritumi būtu jānogādā tikai atkritumu apsaimniekotājiem vai komersantiem, kuriem ir "B" kategorijas atļauja sadzīves atkritumu transportēšanai. Pārkraušanas stacijas tos pārkrauj lielgabarīta konteineros un ved uz atkritumu poligonu. Taču, tā kāKandavas un Rojas pārkraušanas stacijas pilda arī šķirošanas laukuma funkcijas, dalīti savāktus atkritumus - nolietotas elektroiekārtas un ierīces, papīru, stiklu, plastmasu, metālu - var nogādāt arī iedzīvotāji.

Taču vēsturiski izveidojusies situācija, ka uz Kandavas un Rojas pārkraušanas stacijām nešķirotus un dalītus sadzīves atkritumus nogādāja arī iedzīvotāji un namu apsaimniekotāji, kuriem nav noslēgts līgums par nešķirotu atkritumu apsaimniekošanu. "Tāpēc regulators vērsa komersanta uzmanību uz to, ka šī situācija būtu jāsakārto, ko komersants ir arī apņēmies izdarīt," skaidroja Bethere.

Aģentūra LETA pārliecinājās, ka "Piejūra" savā mājaslapā publiskojusi aicinājumu iedzīvotājiem, kuri to vēl nav izdarījuši, noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu.

Vienlaikus SPRK pārstāve norādīja, ka uz Rojas un Kandavas pārkraušanas stacijām iedzīvotāji arī turpmāk varēs vest šķirotus sadzīves atkritumus.

Bethere klāstīja, ka papildu informāciju par Kandavas šķirošanas staciju regulators "Piejūrai" lūdzis, jo pašlaik SPRK izvērtēšanā ir atkritumu apsaimniekotāja iesniegtais tarifu projekts. SPRK lūdzis komentēt, vai ir izvērtēta Kandavas pārkraušanas stacijas darbības efektivitāte un lietderība attiecībā uz nešķirotu sadzīves atkritumu pārkraušanas funkcijas veikšanu, vai par šo situāciju ir informētas atkritumu apsaimniekošanas reģiona pašvaldības. Tāpat uzņēmums lūgts skaidrot, vai ir analizētas struktūrvienības alternatīvas izmantošanas iespējas, piemēram, atstājot pārkraušanas stacijai dalīti vākto atkritumu apsaimniekošanas funkcijas.

Jau vēstīts, ka Jūrmalas domes, Talsu, Tukuma, Kandavas, Engures, Dundagas, Jaunpils, Mērsraga un Rojas novadu domju kapitāldaļu turētāju pārstāvji "ir konstatējuši faktus, kas norāda uz sabiedrības valdes nesaimniecisku un, iespējams, prettiesisku rīcību, neapzinātu vai apzinātu bezdarbību un iespējamiem normatīvo aktu pārkāpumiem". Tas konstatēts, izskatot "Piejūras" valdes pārskatu par 2018.gada finanšu darbību, valdes plānu un priekšlikumus uzņēmuma maksātspējas uzlabošanai, iepazīstoties ar "Swedbank" sniegto informāciju, uzklausot neatkarīgā revidenta SIA "Auditorfirma inspekcija" viedokli un, iepazīstoties ar Tukuma novada domes speciālistu izlases kārtā veikto iepirkumu un finanšu dokumentu pārbaudi.

Tāpēc uzņēmuma valde - valdes priekšsēdētāja Indra Rassone, kā arī valdes locekļi Ojārs Āboltiņš un Raimonds Bērziņš - ir zaudējusi kapitāla daļu turētāju uzticību un atsaukta pilnā sastāvā.

Rassone uzticības zaudēšanu aģentūrai LETA komentēt nevēlējās, nav izdevies iegūt arī Āboltiņa komentāru. Savukārt Bērziņš apgalvoja, ka ir uzticējies valdes priekšsēdētājai, kurai ir liela pieredze atkritumu apsaimniekošanas jomā. Viņam akcionāru sapulcē paustais par problēmām uzņēmumā esot bijis kā "auksta duša".

Ar dalībnieku sapulces lēmumu par "Piejūras" pagaidu valdes locekli iecelts Ēriks Zaporožecs, kura galvenais darba uzdevums ir nodrošināt nepārtrauktu sadzīves atkritumu pakalpojuma sniegšanu, organizēt uzņēmuma iekšējās revīzijas veikšanu, 2018.gada pārskata sagatavošanu un 2019.gada budžeta izvērtēšanu, kā arī regulāru akcionāru informēšanu par situāciju uzņēmumā. Pēc revīzijas ziņojuma saņemšanas dalībnieki lems par tālāko rīcību atbilstoši Publiskas personas kapitāla daļu un kapitālsabiedrību pārvaldības likumam. Tiks lemts arī par uzņēmuma valdes skaitlisko sastāvu un atklāta konkursa izsludināšanu uz valdes locekļa amatu.

"Piejūras" akcionāri arī norāda, ka uzņēmuma sniegtie pakalpojumi tiks nodrošināti bez pārtraukuma esošajā apjomā.

"Firmas.lv" dati liecina, ka pašvaldības kapitālsabiedrības apgrozījums 2017.gadā bijis 2,3 miljoni eiro, uzņēmums guvis 276 386 eiro peļņu. Dati par 2018.gadu vēl nav iesniegti.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)