Banner 980x90

Piešķir naudu trīs māju pagalmu sakārtošanai

Šogad Talsu novada dome apstiprināja jaunu iniciatīvu – iespēju novada pilsētu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iemītniekiem pieteikties projektu konkursā, lai labiekārtotu pagalmus. Tas ir veids, kā māju iedzīvotāji ar pašvaldības līdzfinansējumu var sakārtot dzīvesvietas vidi. Projektu konkursam noslēdzoties, Talsu novada dome piešķīra finansējumu, pagalmu labiekārtošanai Dundagas, Rīgas un Lielā ielā.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko, projektu konkursam bija piešķirti 12 000 eiro. Šogad tas rīkots pirmo reizi, par mērķauditoriju nosakot tieši novada pilsētu daudzdzīvokļu dzīvojamo māju iedzīvotājus. Kopumā iesniegti četri pieteikumi, tomēr viens no tiem neatbilda izstrādātajiem nosacījumiem. Aktivitāti izrādījuši tikai Talsu pilsētas iedzīvotāji, kuru projektu pieteikumus iesniedza māju apsaimniekošanas uzņēmumi SIA "Talsu namsaimnieks" un SIA "Adax 2".

Līdz 1.novembrim pilsētā tiks īstenotas trīs atbalstītās iniciatīvas. Dundagas ielā 16 paredzēts labiekārtot brauktuvi un ietvi (pašvaldības piešķirtais līdzfinansējums 4000 eiro), Lielā ielā 27, 29 un 29b rekonstruēs iebraucamā ceļa segumu un atkritumu novietnes (pašvaldības piešķirtais finansējums 4000 eiro), bet Rīgas ielā 1 paplašinās stāvlaukumu (pašvaldības piešķirtais finansējums 1395,34 eiro). Kopumā iesniegtajām iniciatīvām pašvaldība atvēlēs 9395,34 eiro.

Projektu konkursa nolikums paredz Talsu novada pašvaldības līdzfinansējumu līdz 50% apmērā no kopējās izmaksu tāmes, bet nepārsniedzot 4000 eiro viena projekta īstenošanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)