Banner 980x90

Pirmo reizi pasniegta balva nominācijā "Zelta slota"

Publicitātes foto
Publicitātes foto

SIA ''Talsu namsaimnieks'' šogad sācis jaunu iniciatīvu – darbinieku vidū ieviesis īpašu nomināciju ''Zelta slota''.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Inita Fedko, tā radusies, lai motivētu pilsētas sētniekus, piešķirot ne tikai prēmiju, bet arī speciāli izgatavotu statueti zeltītas slotas veidā par rūpīgu un pašaizliedzīgu darbu. Apbalvojums Benitai Frīdenbergai tika pasniegts 21.decembrī.

Nominācijas ideja, pastāstīja Liene Ziediņa, SIA "Talsu namsaimnieks" nedzīvojamā fonda struktūrvienības vadītāja, radusies, lai motivētu Talsu pilsētas 47 sētniekus aktīvākam darbam un veidotu labvēlīgāku attieksmi pret veicamajiem pienākumiem.

Nominācijas "Zelta slota" pretendentus visa gada garumā izvērtēja uzņēmuma speciālisti. Apbalvojumam ieteikti tikai tie sētnieki, par kuru darbu nav saņemtas sūdzības un ko atzinīgi vērtēja arī pilsētas iedzīvotāji.

Akurāta, rūpīga un atsaucīga – šīs ir tikai dažas no īpašībām, kas raksturo pirmo "Zelta slotas" saņēmēju Benitu Frīdenbergu. Viņas atbildībā esošā teritorija ir Pumpura daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas kvartāli, kas uzkopšanas darbiem nav labvēlīgi. "Šī teritorija uzturēšanai nav pateicīga, jo tajā ir ietves vietām bez apmalēm, grubuļains segums, neatjaunoti soliņi, sētā nav laternu, bet Benita strādā ar lukturīti, tā visu nogrābjot un notīrot perfekti. Kad pilsētā ir gaidāmi svētki, Benita nekad neatsaka palīdzību, vienmēr ir atsaucīga. Saudzējot savu tīrāmo teritoriju no nekārtībām, viņa nereti sakopj arī blakus esošās," tā Frīdenbergu raksturo Ziediņa.

Sētnieku darbs nav no vieglajiem. To grūtumu nereti apkārtējie nenovērtē, bet arī pašu strādnieku attieksme pret darāmo ir krietni vien uzlabojama. Ziediņa pastāstīja, ka iesākumā neatlaidīgākie mēģinājuši uzstādīt paši savus noteikumus, norādot, ka nav atbildīgi par blakus esošo teritoriju stāvokli un atsakoties izpalīdzēt, kad tas nepieciešams. Savukārt Benita ir no tiem cilvēkiem, kuri uzreiz novērš nekārtības un neskatās, vai tās ir vai nav viņas teritorijā. B. Frīdenberga bez vārda ierunas aizvieto arī citus, kas saslimst, nekurnot par to. "Tad arī tās teritorijas spīd un laistās," apliecina Ziediņa.

"Labu sētnieku ir gana daudz, visiem vēlos no sirds pateikties par nebūt ne vieglo darbu, ko viņi apzinīgi veic. Benita SIA "Talsu namsaimnieks" strādā kopš 2006.gada, arī viņas meita labprāt vienmēr nākusi mammai palīgā bez samaksas, tādēļ radām iespēju arī viņai piedāvāt sētnieces darbu. Benita nekad neuzsver izdarīto, tikai klusām dara savu darbu. Ja ir salauzts soliņš, Benita mūs informē par šo faktu, bet vecos dēļus pati jau ir novākusi un skrūves izrāvusi, lai kāds nesavainotos. Ja sētā izjukusi smilšu kaste, viņa novāc visu lieko, lai nejauši neciestu bērni. Ja smilšu kastē kāds izber, piemēram, kaķu smiltis, tās viņa bez vārda runas savāc un aiznes prom, jo zina, ka spēlēties nāks citi. Tāda ir mūsu Benita," pastāsta Liene Ziediņa.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)