Banner 980x90

Popularizēs badmintona sporta veidu Talsu skolās

Talsi24.lv
Talsi24.lv

13.janvārī Talsu Kristīgās skolas telpās notiks seminārs ''Shuttle Time'', uz kuru pulcēsies 27 sporta pedagogi no visas Latvijas, lai iepazītos ar badmintona sporta apmācības programmu, un pēcāk to ieviestu sporta nodarbībās skolā.

Kā pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības Komunikācijas speciāliste Inita Fedko, "Shuttle time" ir badmintona federācijas izveidota treniņu programma, kuru piemēro izglītības iestādēs visā pasaulē.

Latvijas vispārizglītojošās skolu sporta nodarbību programmās ir paredzētas badmintona sporta stundas, tomēr ne visās skolās tās tiek ietvertas, jo ir iespējams izvēlēties starp vairākiem sporta veidiem. Kā atzīst Talsu novada sporta skolas badmintona treneris Edgars Kviesis, šim sporta veidam nav vajadzīgas plašas telpas, un septiņi līdz astoņi jaunieši vienlaicīgi var nodarboties nelielās sporta zālēs. Treneris šo sporta veidu iesaka visiem tiem skolēniem, kuriem nav nepieciešamās dotības, lai nodarbotos ar tādiem tradicionālajiem sporta veidiem kā basketbols, volejbols, vieglatlētika vai citiem. Badmintonu var spēlēt jebkurš interesents. Tāpēc, lai pievērstu skolēnu uzmanību šim sporta veidam, jau aizvadītā gada novembra nogalē Talsu sporta hallē pirmo reizi notika Latvijas čempionāts badmintonā jauniešiem. Seminārs "Shuttle Time" ir tikai loģisks visa iesāktā turpinājums, saka sporta skolotājs un badmintona treneris Edgars Kviesis. Semināra laikā sporta pedagogi iesaistīties gan praktiskās nodarbībās, gan iepazīsies ar badmintona spēles teorētiskajiem materiāliem un mācību metodiku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)