Banner 980x90

precizēta - Dundagas iedzīvotāji rīkos demonstrāciju, lai protestētu pret Dundagas novada domes vadības stilu

(Precizēts darbinieku skaits 3.rindkopā un domes ārkārtas sēdes laiks pēdējā rindkopā)

Rīga, 20.aug., LETA. Ceturtdien, 22.augustā, plkst.9 Dundagas iedzīvotāji pulcēsies pie krokodila skulptūras, lai dotos protesta gājienā, tādējādi iebilstot pret Dundagas novada domes vadības stilu, aģentūru LETA informēja demonstrācijas organizatoru pārstāve Māra Abaja.

Demonstrācijas mērķis ir Dundagas novada iedzīvotāju viedokļa, nostājas un brīvas gribas paušana par Dundagas novada domes vadības stilu un pašvaldības attīstības virzieniem, kā arī atbalsta paušana Kolkas pagasta pārvaldes vadītājam Aldim Pinkenam, kuru 9.augustā pašvaldības domes ārkārtas sēdē atbrīvoja no amata.

Abaja aģentūrai LETA stāstīja, ka Dundagas novada domes pārvaldības dēļ pēdējos divos gados no darba ir aizgājuši 16 izglītoti, kompetenti, radoši un patstāvīgi domājoši darbinieki, kas nav spējuši strādāt kopā ar Dundagas novada domes izpilddirektori Janitu Vandu Valteri.

Opozīcijai neesot iespēju neko mainīt, jo viņi ir tikai četri, kamēr pozīcijā - pieci deputāti. Pašlaik situācija ir saasinājusies, jo 9.augusta vakarā domes ārkārtas sēdē no darba atbrīvoja Kolkas pagasta pārvaldes vadītāju Pinkenu, kura darbu vietējie iedzīvotāji vērtē ļoti atzinīgi un kurš nepakļaujas domes vadības stilam, sacīja Abaja.

Viņa norādīja, ka Dundagas novada deputāti nespēj argumentēti izskaidrot iemeslus, kādēļ Pinkenam ir uzteikts darbs, tādēļ dundadznieki ir nolēmuši organizēt protesta akciju.

Abaja uzsvēra, ka viens no protesta mērķiem ir veicināt sabiedrībā izpratni par to, kādus cilvēkus ievēl pašvaldībā. Uz protesta akciju uzaicināti bijušie pašvaldības darbinieki, kuriem lūgts izskaidrot, kā notiek lēmumu pieņemšana pašvaldībā, lai cilvēkiem veidotos izpratne par to, ka no viņu rīcības ir atkarīga novada turpmākā attīstība.

Dundagas novada domes ārkārtas sēdē, kas bija sasaukta 17.augustā pēc opozīcijas deputātu Tamāras Kaudzes, Andras Grīvānes, Viļņa Skujas ierosinājuma, izskatīja jautājumu par Pinkena atjaunošanu amatā. Kā liecina ārkārtas domes sēdes protokols, pēc nepilnu divu stundu diskusijām lēmums netika pieņemts, jo par Pinkena atjaunošanu darbā nobalsoja divi deputāti, kamēr pieci pozīcijas deputāti atturējās no balsojuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)