Banner 980x90

Rally Talsi izcili rezultāti arī sportistiem no Talsu novada

Nedēļas nogalē, 17. un 18.maijā, Talsi kļuva par rallija entuziastu galveno pulcēšanās vietu, jo tās apkārtnē norisinājās 2014. gada Latvijas rallija čempionāta ceturtais posms Rally Talsi. Absolūtajā vērtējumā uzvaru guva igauņi Raul Jeets / Andrus Toom, otrajā vietā atstājot tuvākos konkurentus no Krievijas, Stanislav Travnikov/ Alexey Bashmakov, apsteidzot par 21,86 sekundēm. Trešo vietu Rally Talsi izcīnīja lietuvieši Vytautas Švedas/ Žilvinas Sakalauskas, kuri no uzvarētājiem atpalika 41,81 sekundi un, kā ātrākie no čempioniem, ieguva Rally Talsi ceļojošo Čempionu kausu, pilsētas informācijas portālu Talsi24.lv informēja Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Inga Priede.

Sacensības atklāja, un svinīgo startu pirmajai ekipāžai ar Latvijas valsts un Talsu pilsētas karogiem deva LR Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa un Talsu novada domes priekšsēdētājs Aivars Lācarus. A.Lācarus pēc rallija atklāšanas uzrunas pasniedza Talsu simpātiju balvu tālākajiem viesiem, autobraucējiem – Kuveitas čempionam Salah Bin Eidan, kurš bija ieradies no tālās Kuveitas valsts Āzijā pie Persija līča, un atrodas no Latvijas 4900 km attālumā, un Kazahstānas sportistam Dmitrijam Filonetam, kurš bija ieradies no 3800 km attālumā esošās Centrālāzijas valsts Kazahstānas.

Sacensībās piedalījās arī sportisti no Talsu novada, un par prieku visiem talseniekiem, labus rezultātus un izcilu sniegumu rādīja talsenieku Elvisa Hermaņa un Gata Veilanda ekipāža, kas kopvērtējumā ieguva 7.vietu, bet savā automašīnu klasē – 5.vietu. Elviss Hermanis pastāstīja, ka ar autosportu nodarbojas vismaz desmit gadus un gājis ir visādi. Viens no augstākajiem sasniegumiem bijusi 2012.gada Talsu rallijā iegūtā 3. vieta spēcīgo automašīnu R5 klases grupā. A

rī šī gada Talsu rallijs solījās būt veiksmīgs, jo sestdien notikušajās sacensībās gājis ļoti labi: "Bijām apņēmības pilni turpināt iesākto, bet rallijā jau nevar iztikt bez veiksmes. Dabūjām "mīksto", septītajā posmā pārsitot riepu uz akmens, un tas mums liedza iespēju cīnīties par 3. līdz 4.vietu. Bet braucam jau sava prieka pēc un priecējam skatītājus. Finišā esam un tas ir pats galvenais! Skumīgi neesam nemaz! Arī pilsētas posms šoreiz bija veiksmīgs, kaut parasti ar braukšanu pa asfaltu esam uz "Jūs", jo nācies pat nolauzt riteņus. Pēdējais 11. posms bija visgrūtākais, jo Raimonds Strokšs trasē bija iekļāvis gan šaurus ceļus, gan asus pagriezienus, gan asfaltētus ceļus, gan tramplīnus. Pēdējos 25 kilometros piedzīvojām visu ko vien var – griešanos, "slāpētāju", necaurredzamus putekļus, grāvmales...To ko neizdarījām iepriekšējos 10 posmos, to paspējām noslēgumā. Tā kā bija jautri!"

Sabilnieks Andis Dauga, kurš ir pilota Aivja Egles stūrmanis startēja komandā PROSPEED, un kopvērtējumā ieguva 5.vietu, bet savā R5 klasē ieguva godpilno 2.vietu.

Neskatoties uz automašīnas tehniskajām problēmām – ātrumkārbas bojājumiem, augsti rezultāti arī talseniekam – Reinim Vilsonam, kurš startēja vienā ekipāžā ar pilotu Emīlu Blūmu, savā R2 klasē, iegūstot godpilno 2.vietu, bet kopvērtējumā – 19.vietu.

Reinis Vilsons un Emīls Blūms pēc sacensībām dalījās iespaidos Talsu televīzijai: "Mums gāja labi, esam nonākuši finišā un priecīgi par paveikto. Mums izvērtās sīva cīņa ar Ralfu Sirmaci un Māri Kulšu, kuri R2 klasē ieguva 1. vietu. No uzvaras lauriem mūs šķīra vien nepilna minūte. Esam pozitīvām emocijām bagāti, ceļi bija "ātri", bija skaists un saulains laiks. Aizvadītajā gadā piedzīvoju avāriju, tāpēc centāmies automašīnu taupīt un braukt apdomīgi, stabili un droši!"

Jāpiebilst, ka sacensības bija spraigas, trase sarežģīta, un redzamību stipri apgrūtināja saceltie putekļu mākoņi. Tāpēc no 78 dalībniekiem, sacensības noslēgt, jeb visus 11. ātrumposmus pārvarēt izdevās tikai 46 ekipāžām.

Vairāk foto no pasākuma - šeit.

Talsu novada pašvaldība izsaka pateicību visiem, kas palīdzēja nodrošināt Talsu rallija organizēšanu. Paldies, Valsts policijai un pašvaldības policijai par kārtības un drošības nodrošināšanu, SIA "Talsu namsaimnieks" un SIA "Janvāri" par rūpēm tīrības uzturēšanā un sakopšanas darbos, SIA "Talsu ūdens" par saimniecisko un komunālo jautājumu nodrošināšanu, AS "Sadales tīkls" Talsu nodaļai, Talsu novada pašvaldības Komunālajai nodaļai, Sabiedrisko attiecību nodaļai, Juridiskajai nodaļai, Finanšu nodaļai, Licencēšanas komisijai, Pasažieru pārvadājumu un ceļu apsaimniekošanas komisijai, Talsu tautas namam, SIA "Talsu televīzija", Talsu novada tūrisma informācijas centram, Talsu pilsētas pārvaldei, Lībagu pagasta pārvaldei, Strazdes pagasta pārvaldei, Laucienes pagasta pārvaldei, Ģibuļu pagasta pārvaldei un Laidzes pagasta pārvaldei, kā arī visiem uzņēmējiem un citiem atbalstītājiem. Paldies arī visiem rallija apmeklētājiem un iedzīvotājiem par sapratni un līdzdalību!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)