Banner 980x90

Rojā par 2,4 miljoniem eiro būvē jaunu brīvdabas estrādi

Rīga, 30.okt., LETA. Rojā norit jaunas brīvdabas estrādes būvdarbi un nu estrādes pamatos iemūrēta arī kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Kapsulā kopā ar parakstīto vēstījumu ievietots arī viens informatīvā izdevuma "Bangas" eksemplārs, eiro monēta un rojs - Jura Viļamas mākslas darbs.

Brīvdabas estrādi Rojā būvē SIA "A Celtne" par 2 452 012 eiro, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Projektā paredzēts uzbūvēt jaunu brīvdabas estrādi ar 1000 skatītāju vietām, autostāvvietas un gājēju celiņa posmu gar Ostas ielu, inženiertīklus un labiekārtot teritoriju.

Brīvdabas estrādes jaunbūves garenass orientēts gruntsgabala ziemeļu - dienvidu virzienā tā, lai skatītāju amfiteātris būtu vērsts ar skatu uz jūru. Estrāde ir atvērta tipa būve ar jumta segumu visā tās garumā. Jumts veidots kā stilizēts ūdens vilnis no skatuves daļas līdz skatītāju amfiteātrim.

Skatītāju zālē pirmās desmit rindas būs aprīkotas ar soliem, kam ir atzveltnes, bet pārējās sēdvietās būs tikai soli. Personām ar īpašām vajadzībām sēdvietas būs paredzētas amfiteātra pirmajā rindā.

Skatuvei un deju laukumam paredzēts lapegles koka dēļu grīdas iesegums.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)