Banner 980x90

Rojā un Dundagā jaunā novadu vadība varētu būt zināma šonedēļ

Rojas un Dundagas novados jaunievēlēto domes sasaukumu pirmās sēdes notiks šonedēļ, līdz ar to būs zināmi arī turpmākie novadu vadītāji, pilsētas informācijas portāls Talsi24.lv uzzināja aptaujājot novadu vēlēšanu komisijas.

Kā Talsi24.lv informēja Rojas novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Valentīna Renckulberga, Rojas novada domes pirmā sēde, kas tika plānota otrdien, pārcelta uz trešdienu, 12.jūniju, plkst.9.00.

Renckulberga norāda, ka vēlēšanu komisijas kompetencē ir jautājums par novada domes priekšsēdētāja ievēlēšanas procesu, par pārējo jautājumu skatīšanu lems deputāti.

Pirmās sēdes datums noteikts arī Dundagas novadā. Dundagas novada domes kancelejas vadītāja Sandra Kokoreviča Talsi24.lv pavēstīja, ka Dundagas novada domes jaunā sasaukuma pirmā domes sēde, kurā deputāti vēlēs novada domes priekšsēdētāju, notiks piektdien, 14.jūnijā, plkst.14.00.

Savukārt Talsu novadā turpmāko novada vadītāju plānots noskaidrot pirmdien, 17.jūnijā, plkst.13.00. Talsu novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Imants Adiņš norādīja, ka arī šī, tāpat kā visas domes sēdes, ir atklāta un to var apmeklēt ikviens interesents. Adiņš informē, ka pirmajā domes sēdē galvenais jautājumums ir novada domes priekšsēdētāja ievēlēšana.

Arī Mērsraga novadā jaunievēlētās novada domes pirmā sēde notiks nākamnedēļ. Mērsraga novada vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Inese Fonzova informē, ka pirmā sēde notiks trešdien, 19.jūnijā plkst.15.00. "Vēlēšanu komisija organizē priekšsēdētāja ievēlēšanu. Sekojoši tālāk par to, vai tiks vēlētajas komitejas un apspriesti citi jautājumi, lemj priekšsēdētājs," skaidro vēlēšanu komisijas vadītāja.

Talsi24.lv jau vēstīja, ka pašvaldības vēlēšanās Talsu novadā par uzvarētāju ir kļuvusi "Talsu novada attīstībai".

Tāpat Talsi24.lv jau vēstīja, ka Rojas novada domes vēlēšanās vienādu skaitu vietu jaunajā domē ieguvusi pašreizējās domes priekšsēdētājas Evas Kārkliņas pārstāvētā Latvijas Zaļā partija un bijušā pašvaldības vadītāja Jāņa Žoluda pārstāvētais Latvijas Zemnieku savienības saraksts.

Talsi24.lv jau vēstīja, ka Mērsraga novadā, divu partiju konkurencē, par uzvarētāju pašvaldību vēlēšanās ir kļuvusi pašreizējā novada domes priekšēdētāja Laura Karlsona pārstāvētā partija "Demokrātiju visiem".

Tāpat Talsi24.lv jau vēstīja, ka Dundagas novadā vēlēšanās visvairāk balsu ieguvusi partija "Strādāsim kopā".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)